logo-print

Υπέρ της χορήγησης ασύλου στον Edward Snowden το Ευρωκοινοβούλιο

29/10/2015

16/11/2017

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα ένα ψήφισμα με το οποίο ζητά από τα κράτη μέλη της ΕΕ να αποσύρουν όλες τις κατηγορίες εναντίον του Edward Snowden και να τον προστατέψουν από την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε με 285 ψήφους υπέρ και 281 κατά, αν και δεν είναι δεσμευτικό, ζητά τη χορήγηση ασύλου προς τον Edward Snowden στην ΕΕ.

Το ψήφισμα χαρακτηρίζει το Snowden ως «υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και προτρέπει τα κράτη μέλη να αποσύρουν τυχόν ποινικές διώξεις εναντίον του.

Τα κράτη μέλη θα πρέπει «να του χορηγήσουν προστασία και συνεπώς να εμποδίσουν την έκδοσή του, σε αναγνώριση της ιδιότητάς του ως πληροφοριοδότη (whistleblower) και διεθνούς υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν σε ισχύ συνθήκες έκδοσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες και μένει να δούμε αν κάποιο από αυτά θα ήταν πρόθυμο να παραιτηθεί από μια τέτοια συμφωνία.

Στο Twitter, ο  Snowden χαρακτήρισε την ψηφοφορία «game changer».

«Αυτό δεν είναι ένα πλήγμα κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αλλά ένα ανοιχτό χέρι που απλώθηκε από φίλους. Είναι μια ευκαιρία να προχωρήσουμε προς τα εμπρός», έγραψε στο Twitter.

Πηγή: wired.co.cuk

Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Πολυκώδικας, 15η έκδ., 2023
send