logo-print

Δωρεάν νομική υποστήριξη σε ορισμένους χρήστες του Youtube παρέχει η Google

Για υποθέσεις που αφορούν στη δίκαιη χρήση έργων που καλύπτονται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Την έμπρακτη στήριξή της προς τους χρήστες του Youtube, οι οποίοι βρίσκονται αδίκως κατηγορούμενοι για υποθέσεις παραβίασης πνευματικής ιδιοκτησίας, ανακοίνωσε η Google.

Με αφορμή την υπόθεση του “μωρού που χορεύει”, η Google αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν νομική υποστήριξη σε ορισμένους χρήστες που διώκονται, ενώ η πράξη τους εμπίπτει στις εξαιρέσεις της δίκαιης χρήσης (fair use).

Σύμφωνα με το Διευθυντή νομικών υποθέσεων που σχετίζονται με την πνευματική ιδιοκτησίας της εταιρείας, Fred Von Lohmann, η Google δεν πρόκειται να επωμιστεί τα δικαστικά έξοδα κάθε χρήστη του Youtube, αλλά ο βασικός σκοπός είναι να αντιληφθούν οι χρήστες πως μπορούν να διαχειριστούν τις υποθέσεις στις οποίες έχουν το δίκαιο με το μέρος τους, το ίδιο αποτελεσματικά με τις εταιρείες που τους διώκουν.

«Προχωράμε σε αυτήν την κίνηση επειδή αναγνωρίζουμε ότι οι δημιουργοί βίνεο μπορεί να εκφοβίζονται από τις νομικές διαδικασίες που προβλέπονται στη νομοθεσία για την πνευματική ιδιοκτησία (Digital Millennium Copyright Act)», ανέφερε χαρακτηριστικά στο blog του.

Πηγή: theguardian.com

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Ασφαλιστικά μέτρα και ακίνητα Δημοσιεύματα ΕπαΚ Νο 6
send