logo-print

Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στην ΕΕ (Infographic)

Malware, phishing, rojan, botnet και άλλα

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Έχετε ακούσει ποτέ τους όρους phishing, Trojan ή botnet;

Πολύ πιθανόν, καθώς περισσότεροι από ένα εκατομμύριο χρήστες του διαδικτύου έχουν πέσει θύματα της εγκληματικότητας στο διαδίκτυο, η οποία έχει πλέον εξελιχθεί σε βιομηχανία.

Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι οι απώλειες στην παγκόσμια οικονομία από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, ανέρχονται στα 400 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Infographic: οι μεγαλύτερες απειλές για το 2014

Με την κοινωνία μας να στηρίζεται όλο και περισσότερο στα ηλεκτρονικά δίκτυα και τα πληροφοριακά συστήματα τα κρούσματα ηλεκτρονικής απάτης και πλαστογραφίας έχουν αυξηθεί.

Η κλοπή ταυτότητας, οι πλαστές τραπεζικές ιστοσελίδες και η βιομηχανική κατασκοπεία, αποτελούν μόνο μερικά από τα εγκλήματα που διαπράττονται στο διαδίκτυο και έχουν στόχο προσωπικούς λογαριασμούς, επιχειρήσεις και δημόσιες αρχές.

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για το 2015, οι Ευρωπαίοι πολίτες, σε μεγάλο ποσοστό, εκφράζουν ανησυχίες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, το 89% του συνόλου των χρηστών του διαδικτύου αποφεύγουν την καταγραφή προσωπικών πληροφοριών στο διαδίκτυο, ενώ το 85% συμφωνεί ότι ο κίνδυνος να πέσει θύμα επίθεσης στο διαδίκτυο, αυξάνεται.

Την περασμένη Δευτέρα, το Ευρωκοινοβούλιο έφτασε σε άτυπη συμφωνία με το Συμβούλιο τη ΕΕ, σχετικά με την πρώτη οδηγία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο της ΕΕ.

Η οδηγία για την "ασφάλεια των δικτύων και των πληροφοριών" (ΝΙS), αποσκοπεί στην εναρμόνιση της νομοθεσίας της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, σε όλη την ΕΕ και τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών όταν υπάρχουν επιθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Με πληροφορίες από europarl.europa.eu

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ