logo-print

Καταργείται η βίζα για Ουκρανία και Γεωργία

Απόφαση της Κομισιόν

21/12/2015

29/01/2018

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η Κομισιόν ενέκρινε σήμερα την Παρασκευή  τις τελευταίες εκθέσεις προόδου σχετικά με την εφαρμογή στη Γεωργία και την Ουκρανία του σχεδίου δράσης για την απελευθέρωση της χρήσης βίζα. 

Οι εκθέσεις προόδου ήταν το τελευταίο βήμα μιας μακροχρόνιας διαδικασίας που περιλάμβανε την ολοκλήρωση εκτενών μεταρρυθμίσεων από τις δύο χώρες, ειδικά στους τομείς της Δικαιοσύνης και της Εσωτερικής Διοίκησης.

Οι Γεωργιανοί και Ουκρανοί υπήκοοι θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στα κράτη μέλη της ΕΕ (εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τις τέσσερις συνδεδεμένες χώρες με τη Συνθήκη Σένγκεν – Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ελβετία) για περίοδο μέχρι 90 ημερών για επαγγελματικούς, τουριστικούς ή οικογενειακούς λόγους.

Παράλληλα, η Κομισιόν ενέκρινε σήμερα την τρίτη και τελική έκθεση σχετικά με την πρόοδο του Κοσσυφοπεδίου στην εκπλήρωση των απαιτήσεων του σχεδίου για την απελευθέρωση της χρήσης βίζα. 

Το Κοσσυφοπέδιο θα πρέπει να ικανοποιήσει οκτώ εναπομείνασες απαιτήσεις και να διασφαλίσει ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί νέα μεταναστευτική ροή προς την ΕΕ, προκειμένου η Κομισιόν να προτείνει την άρση της υποχρέωσης χορήγησης βίζας.

Με πληροφορίες από europa.eu

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012
Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

send