logo-print

Τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το μέλλον του διαδικτύου

Περισσότερος ή λιγότερος κρατικός παρεμβατισμός στο διαδίκτυο;

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ

Το μέλλον του Ίντερνετ συζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη σε σύνοδο κορυφής που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 190 χώρες (Nations General Assembly High-Level Meeting).

Στη διήμερη συνάντηση συζητήθηκε το μέλλον της διακυβέρνησης του διαδικτύου με κεντρικό ερώτημα το αν θα πρέπει αυτή να γίνεται με τη συμμετοχή διαφόρων φορέων, π.χ. του ιδιωτικού τομέα, της κοινωνίας πολιτών, του ακαδημαϊκού κόσμου και των διεθνών οργανισμών, ή αν θα έπρεπε να περάσουμε σε μια εποχή όπου το διαδίκτυο θα ελέγχεται σε μεγαλύτερο βαθμό από τις κυβερνήσεις.

Χώρες όπως η Γερμανία και η Βραζιλία έχουν ταχθεί υπέρ της μεγαλύτερης παρεμβατικότητας του κράτους στο διαδίκτυο με σκοπό την καλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων, ενώ, μετά το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, πολλές χώρες τάχθηκαν υπέρ της αναγνώρισης μεγαλύτερης εξουσίας στις κυβερνήσεις για έλεγχο του διαδικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κάλυψη της συνάντησης αυτής από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν περιορισμένη σε σύγκριση τουλάχιστον με την κρισιμότητα των ζητημάτων τα οποία συζητήθηκαν.

Το τελικό κείμενο της συμφωνία αναγνωρίζει το διαδίκτυο ως μια παγκόσμια εγκατάσταση που λειτουργεί με βάση πολυμερείς, διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες, με την πλήρη συμμετοχή των κυβερνήσεων, του ιδιωτικού τομέα, της κοινωνίας των πολιτών, των διεθνών οργανισμών, των τεχνικών και των ακαδημαϊκών κοινοτήτων, και όλων των άλλων σχετικών φορέων.

Δείτε το τελικό κείμενο της συμφωνίας εδώ.

Με πληροφορίες από icann.org και forbes.com

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
Το δίκαιο ακινήτων στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου-Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 1

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ