logo-print

Αγωγή ύψους 150 εκατ. δολαρίων κατά του Spotify για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

Το Spotify κατηγορείται πως αναπαράγει και διανέμει συγκεκριμένα κομμάτια χωρίς την κατάλληλη άδεια

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21

Αντιμέτωπο με αποζημιώσεις που ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια δολάρια βρίσκεται το Spotify, έπειτα από αγωγή που κατατέθηκε εναντίον του από μία ομάδα μουσικών.

Με τη συλλογική αυτή αγωγή, της οποίας ηγείται ο ότι David Lowery, frontman των Camper Van Beethoven και Cracker, οι μουσικοί κατηγορούν το Spotify ότι αναπαράγει και διανέμει, συνειδητά και εκούσια, τη μουσική τους χωρίς την κατάλληλη άδεια.

Η αγωγή, η οποία κατατέθηκε στο Los Angeles, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα τραγούδια Almond Grove, Get On Down the Road και King of Bakersfield, τα οποία το Spotify κατέστησε διαθέσιμα στους 75 εκατομμύρια χρήστες του, χωρίς να ενημερώσει και να λάβει τη σχετική άδεια από τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η αγωγή που ασκήθηκε από τον Lowery είναι συλλογική, κάτι που σημαίνει ότι και άλλοι μουσικοί μπορούν να ενταχθούν σε αυτή ως ενάγοντες, εφόσον εντοπίσουν ότι κάποιο έργο τους διανέμεται από το Spotify χωρίς άδεια.

Όπως έγινε γνωστό, το Spotify έχει ένα αποθεματικό ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων για την επίλυση διαφορών που προκύπτουν από παραβιάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να πληρώσουμε τους στιχουργούς και τους παραγωγούς μέχρι το τελευταίο σεντ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jonathan Prince, επικεφαλής επικοινωνίας του Spotify.

Πηγή: theguardian.com

Αγωγή περί κλήρου
Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

send