logo-print

Η Intel κινείται νομικά κατά Κινεζικής εφαρμογής για λήψη video

Νέα προβλήματα για την Digital Content Protection

07/01/2016

29/01/2018

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Μια εφαρμογή της Κινέζικης εταιρίας LegendSky, η HDFury, με την οποία ο χρήστης μπορεί να κάνει γρήγορα παράνομη λήψη videos που βρίσκονται στο διαδίκτυο, φαίνεται πως έχει τραβήξει το βλέμμα μεγάλων εταιριών παραγωγής, όπως η Warner Bros, αλλά και της Intel, η οποία κατέθεσε αγωγή κατά της εταιρίας.

Η εφαρμογή αυτή δημιουργεί προβλήματα σε μια εταιρία της Intel, την Digital Content Protection, η οποία επιτρέπει στους δημιουργούς να προστατεύσουν το ψηφιακό τους περιεχόμενο από την πειρατεία, πληρώνοντας μια συνδρομή, αφού στην ουσία ο τρόπος λειτουργίας της καθιστά αναποτελεσματική την προστασία της εταιρίας της Intel.

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που η εν λόγω εταιρία της Intel αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς και στο παρελθόν έχει επικριθεί ως αναποτελεσματική στην προστασία του online περιεχομένου, ενώ, όταν το 2001 διέρρευσε ο κεντρικός κωδικός του συστήματος της εταιρίας, η Intel απείλησε να κινηθεί νομικά εναντίον όποιου το χρησιμοποιήσει.

Πηγή: thenextweb.com

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ