logo-print

Άρθρο 14 - Νόμος 4360/2016 - Συνέπειες ανάκλησης και τροποποίησης από το κράτος έκδοσης της ευρωπαϊκής εντολής προστασίας (άρθρο 13 παράγραφοι 6 και 7 της Οδηγίας)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

29/01/2016

Υπό κωδικοποίηση
Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών του τόπου της κατοικίας ή της προσωρινής διαμονής του προστατευόμενου προσώπου, μόλις λάβει επίσημη κοινοποίηση από την αρμόδια αρχή του κράτους έκδοσης για ανάκληση της ευρωπαϊκής εντολής προστασίας, ανακαλεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά τη διάταξη του άρθρου 10 παράγραφος 1 ή εισάγει σχετική αίτηση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για ανάκληση των μέτρων που έχουν ληφθεί κατά τη διάταξη του άρθρου 11 παράγραφος 1.

2. Ο Εισαγγελέας, μόλις λάβει επίσημη κοινοποίηση από την αρμόδια αρχή του κράτους έκδοσης για τροποποίηση της ευρωπαϊκής εντολής προστασίας:

α) τροποποιεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί με βάση την ευρωπαϊκή εντολή προστασίας ή

β) αρνείται να εκτελέσει το τροποποιημένο μέτρο, αν αυτό δεν εμπίπτει στις αναφερόμενες στο άρθρο 4 απαγορεύσεις ή περιορισμούς ή αν οι πληροφορίες που διαβιβάζονται με την ευρωπαϊκή εντολή προστασίας είναι ελλιπείς και δεν έχουν συμπληρωθεί μέσα στην προθεσμία που έθεσε, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 10 παράγραφος 2.

Η αναιρετική δίκη με άξονα το άρθρο 573 ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 4 - XVIII & 288

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση
send