logo-print

Άρθρο 15 - Νόμος 4360/2016 - Λόγοι ανάκλησης των μέτρων που έχουν ληφθεί βάσει ευρωπαϊκής εντολής προστασίας (άρθρο 14 της Οδηγίας)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

29/01/2016

Υπό κωδικοποίηση
Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση

1. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών του τόπου της κατοικίας ή της προσωρινής διαμονής του προστατευόμενου προσώπου μπορεί να ανακαλέσει τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την εκτέλεση ευρωπαϊκής εντολής προστασίας, αν:

α) Υπάρχουν σαφή στοιχεία ότι το προστατευόμενο πρόσωπο δεν κατοικεί ούτε διαμένει στο ελληνικό έδαφος ή το έχει εγκαταλείψει οριστικά,

β) έχει παρέλθει, σύμφωνα με το εθνικό δίκαιο, η μέγιστη διάρκεια ισχύος των μέτρων που έχουν ληφθεί κατ’ εφαρμογή της ευρωπαϊκής εντολής προστασίας,

γ) συντρέχει η περίπτωση β΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 14,

δ) διαβιβάζεται στην Ελλάδα δικαστική απόφαση ή απόφαση περί μέτρων επιτήρησης, κατά την έννοια των άρθρων 24 και 42 του Ν. 4307/2014 αντίστοιχα, μετά την αναγνώριση της ευρωπαϊκής εντολής προστασίας.

2. Ο Εισαγγελέας ενημερώνει για την ανάκληση αμέσως την αρμόδια αρχή του κράτους έκδοσης και, αν είναι δυνατόν, το προστατευόμενο πρόσωπο.

3. Στην περίπτωση β΄ της παραγράφου 1, ο Εισαγγελέας, πριν αποφασίσει την ανάκληση των μέτρων, μπορεί να καλέσει με κάθε πρόσφορο μέσο την αρμόδια αρχή του κράτους έκδοσης, να παράσχει πληροφορίες, ώστε να κρίνει αν επιβάλλεται η συνέχιση εφαρμογής του μέτρου λόγω των ιδιαίτερων περιστάσεων της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση
Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

send