logo-print

Αγωγή από γονείς μαθητή που αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο λόγω του DNA του

Πώς η διάδοση των DNA tests στις ΗΠΑ οδηγεί στην αύξηση φαινομένων «διακρίσεων με βάση τα γενετικά χαρακτηριστικά»

07/02/2016

29/01/2018

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Πολιτειολογία

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ μια υπόθεση στην οποία ένας μαθητής αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο λόγω ενός γενετικού δείκτη στο DNA του.

Συγκεκριμένα, ο μαθητής της έκτης τάξης, Colman Chadam, είχε γενετικούς δείκτες για κυστική ίνωση και στο σχολείο του υπήρχαν ήδη δύο αδέλφια με την ίδια ασθένεια.

Ο Colman αναγκάστηκε να αφήσει το σχολείο, επειδή τα παιδιά με την κληρονομική ασθένεια των πνευμόνων δεν πρέπει να είναι κοντά μεταξύ τους, καθώς είναι ευάλωτα σε μεταδοτικές λοιμώξεις.

Οι γονείς κινήθηκαν νομικά εναντίον της σχολικής περιφέρειας, ισχυριζόμενοι ότι το παιδί τους έπεσε θύμα γενετικών διακρίσεων, καθώς η απόφαση για απομάκρυνση του από το σχολικό περιβάλλον βασίστηκε μόνο σε μια γενετική προδιάθεση (η οποία έγινε κατά τύχη γνωστή λόγω εξετάσεων που του έγιναν μετά τη γέννα για ένα άλλο πρόβλημα υγείας), δεδομένου ότι το παιδί δεν είχε εκδηλώσει στην πραγματικότητα την ασθένεια.

Η διάδοση και η εύκολη πρόσβαση και ανάγνωση των test DNA έχουν εγείρει ανησυχίες, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξει αύξηση παρόμοιων περιστατικών διακρίσεων με βάση τα γενετικά χαρακτηριστικά.

Πηγή: wired.com

Αγωγή περί κλήρου
Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

send