logo-print

Διαδικασία τοποθέτησης ιατρών σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα για απόκτηση ειδικότητας

Δημοσιεύθηκε η σχετική Υπουργική Απόφαση

21/02/2016

29/01/2018

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Πολιτειολογία

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση Α2δ/Γ.Π.οικ.9106 με την οποία καθορίζεται η διαδικασία τοποθέτησης ιατρών στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα προς απόκτηση ειδικότητας.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία καταργεί μία σειρά πό προγενέστερες σχετικές αποφάσεις, οι ιατροί τοποθετούνται για άσκηση προς απόκτηση ειδικότητας σε θέσεις που συνιστώνται ανά ειδικότητα στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Για την έναρξη της άσκησης απαιτείται η υποβολή αίτησης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για συγκεκριμένη ειδικότητα και νοσοκομείο. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών ή Περιφερειακών ενοτήτων (Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας κ.α). Οι αιτήσεις καταχωρούνται σε ηλεκτρονικό κατάλογο σύμφωνα με την ημερομηνία και τον αριθμό πρωτοκόλλου τους που λαμβάνουν κατά την υποβολή τους, ο οποίος αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα της οικείας Περιφέρειας.

Σε ηλεκτρονικό κατάλογο ο οποίος αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα της οικείας Περιφέρειας καταχωρούνται και οι κενές θέσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν εντός των ορίων κάθε Περιφέρειας.

Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η τήρηση ηλεκτρονικού καταλόγου αιτήσεων και κενών θέσεων, τηρείται για κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα και ειδικότητα ειδικό βιβλίο στο οποίο καταχωρούνται χειρόγραφα οι αιτήσεις και οι κενές θέσεις. Οι σελίδες των βιβλίων πρέπει να είναι αριθμημένες, μονογραμμένες και σφραγισμένες και στην τελευταία σελίδα τους να υπάρχει θεώρηση του προϊσταμένου της αρμόδιας υπηρεσίας.

Η σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων για τοποθέτηση προς απόκτηση ειδικότητας στο ίδιο νοσοκομείο καθορίζεται από το χρόνο κατάθεσης της αίτησής τους και από τον απόλυτο αριθμό πρωτοκόλλου.

Για τον καθορισμό της σειράς προτεραιότητας στις περιπτώσεις, που συστήνονται νέες θέσεις ειδικευομένων, πραγματοποιείται κλήρωση από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ή Περιφερειακής ενότητας.

Για την κλήρωση ενημερώνονται, με ευθύνη της αρμόδιας υπηρεσίας, οι υποψήφιοι προκειμένου να παρασταθούν εφόσον το επιθυμούν.

Στην κλήρωση συμμετέχουν όλοι ιατροί που πληρούν τις προϋποθέσεις τοποθέτησης, ανεξάρτητα από το εάν έχουν υποβάλει αίτηση για τοποθέτηση στην ίδια ειδικότητα σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν αποσταλεί τα δικαιολογητικά τους στο Υπουργείο Υγείας προκειμένου να εκδοθεί απόφαση τοποθέτησης.

Ολόκληρη την Υπουργική Απόφαση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κληρονομικό Δίκαιο Στ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

send