logo-print

Google: 76 εκατομμύρια αιτήματα για αφαίρεση συνδέσμων λόγω πνευματικής ιδιοκτησίας μέσα σε ένα μήνα

Υπερδιπλάσια αιτήματα σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

Περισσότερα από 76 εκατομμύρια αιτήματα κατάργησης συνδέσμων (URL) που οδηγούν σε περιεχόμενο που προστατεύεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας από τα αποτελέσματα αναζήτησης της δέχτηκε η Google τον περασμένο μήνα, αριθμός υπερδιπλάσιος από αυτόν της αντίστοιχης περιόδου του περασμένου έτους (34 εκατομμύρια), σύμφωνα με την αναφορά διαφάνειας της εταιρίας.

Το ζήτημα των πειρατικών ιστοσελίδων που προσφέρουν παράνομα προστατευόμενο από πνευματικά δικαιώματα περιεχόμενο, απασχολεί περισσότερο από ποτέ τις αρχές, καθώς η πειρατεία οδηγεί σε απώλεια εσόδων, ενώ οι σελίδες αυτές αποτελούν συχνά πηγή κακόβουλου λογισμικού, σύμφωνα με το Cnet.

Διαβάστε επίσης: Οι σημαντικότερες αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για την πνευματική ιδιοκτησία

Πέρα από την αφαίρεση συνδέσμων από τα αποτελέσματα αναζήτησης, η Google στην προσπάθεια για τον περιορισμό της διαδικτυακής πειρατείας, χαμηλώνει και τη σειρά κατάταξης ορισμένων ιστοσελίδων, για τις οποίες έχει λάβει πολλά αιτήματα για αφαίρεσή τους.

Η αίτηση για κατάργηση συγκεκριμένου περιεχομένου υποβάλλεται μέσω της συμπλήρωσης μιας φόρμας στην ιστοσελίδα της Google, ενώ ο μέσος χρόνος επεξεργασίας του αιτήματος είναι περίπου έξι ώρες, σύμφωνα με τη Google.

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ