logo-print

Ανησυχία για κίνδυνο χακαρίσματος αυτοκινήτων εξέφρασε το FBI

Όλο και περισσότερα οχήματα περιέχουν νέες τεχνολογίες που επιδιώκουν να προσφέρουν επιπλέον οφέλη στους επιβάτες, αλλά εγκυμονούν και κινδύνους

21/03/2016

16/11/2017

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Την ανησυχία τους σχετικά με τον κίνδυνο χακαρίσματος αυτοκινήτων εξέφρασαν το FBI και η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας των Η.Π.Α..

Με ανακοίνωσή τους προειδοποιούν τους πολίτες να είναι προσεχτικοί για τις απειλές στον κυβερνοχώρο που σχετίζονται με τα συνδεδεμένα οχήματα και καλούν όσους υποψιάζονται ότι το αυτοκίνητό τους έχει χακαριστεί να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Το ζήτημα των χακαρισμένων αυτοκινήτων έρχεται σταδιακά στο προσκήνιο, απασχολώντας όλο και περισσότερο τις αρχές, καθώς όλο και περισσότερα οχήματα περιέχουν τεχνολογίες σύνδεσης που επιδιώκουν να προσφέρουν επιπλέον οφέλη στους επιβάτες, όπως ασφάλεια, εξοικονόμηση καυσίμων και μεγαλύτερη άνεση.

Διαβάστε επίσης: Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό... αλλά με οδηγό ζητούν οι αρχές στις ΗΠΑ

Αποκτώντας τον έλεγχο του οχήματος ένας χάκερ μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργία του, όπως, για παράδειγμα, να κλείσει τη μηχανή, να απενεργοποιήσει τα φρένα, να πάρει τον έλεγχο του τιμονιού ή να κλειδώσει τις πόρτες.

Το περασμένο έτος η Fiat Chrysler ανακάλεσε από την αγορά των Η.Π.Α. 1,4 εκατομμύρια οχήματα, όταν ερευνητές ασφαλείας κατάφεραν να ελέγξουν εξ αποστάσεως ένα τζιπ, σύμφωνα με το BBC

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

send