logo-print

Το FBI ζήτησε αναβολή της συζήτησης για τη δικαστική του διαμάχη με την Apple

Το FBI ισχυρίστηκε ότι βρήκε μια νέα μέθοδο για πρόσβαση στα δεδομένα του τηλεφώνου και ζήτησε χρόνο για να τη δοκιμάσει

22/03/2016

16/11/2017

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

H σημερινή ακρόαση της πολύκροτης δίκης της Apple εναντίον του FBI αναβλήθηκε έπειτα από χθεσινό αίτημα του τελευταίου, σύμφωνα με την Electronic Frontier Foundation.

Υπενθυμίζουμε ότι η Apple κινήθηκε νομικά εναντίον του FBI όταν της ζητήθηκε να δημιουργήσει μια νέα έκδοση του λογισμικού της, iOS, προκειμένου να είναι εφικτή η αποκρυπτογράφηση των κρυπτογραφημένων δεδομένων στα κλειδωμένα τηλέφωνα των χρηστών της, υπό πρίσμα πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Η Apple αρνείται να βοηθήσει τις αστυνομικές αρχές να ξεκλειδώσουν iPhone

Το FBI ζήτησε την αναβολή της συζήτησης υποστηρίζοντας ότι βρήκε μια νέα μέθοδο για πρόσβαση στα δεδομένα του τηλεφώνου και ζήτησε χρόνο για να τη δοκιμάσει και να υποβάλει σχετική έκθεση.

Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε μέθοδος πρόσβασης των κρυπτογραφημένων δεδομένων από το FBI θα πρέπει να είναι σύμφωνη με το νόμο, επομένως έχει ενδιαφέρον η εξέλιξη των ερευνών του πάνω σε αυτή, καθώς θα μπορούσε να δώσει τέλος στη πολύμηνη διαμάχη με την εταιρία που έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και ανησυχία για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και για το αν μπορούν οι εθνικές αρχές να υποχρεώσουν μια εταιρία να αλλάξει το λογισμικό της.

Σε κάθε περίπτωση, το FBI σε περίπτωση που η μέθοδος αυτή δε λειτουργήσει θα μπορέσει να επανέλθει στο δικαστήριο σε μερικές εβδομάδες ζητώντας την αλλαγή του λογισμικού, ενώ αναμένεται να εντείνει τις πιέσεις στο Κογκρέσο για την θέσπιση νομικής υποχρέωσης των εταιριών για παραχώρηση πρόσβασης των αρχών στα προστατευμένα δεδομένα των χρηστών.

Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση
Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ