logo-print

Νέα συμφωνία Microsoft και Google για τερματισμό των νομικών τους διαμαχών

«Οι εταιρίες προτιμούν να ανταγωνίζονται επί της ουσίας, έχοντας ως βάση τα προϊόντα τους και όχι τις νομικές διαδικασίες»

Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός
Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός

Microsoft και Google συμφώνησαν να αποσύρουν τις εκκρεμείς μεταξύ τους καταγγελίες προς στις ρυθμιστικές αρχές, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Microsoft, η εταιρία συμφώνησε στην απόσυρση των καταγγελιών καθώς «άλλαξαν οι νομικές της προτεραιότητες» και θέλει ο ανταγωνισμός να επικεντρωθεί στην επιχειρηματικότητα και τους πελάτες.

Αντίστοιχα, η Google δήλωσε ότι οι εταιρίες προτιμούν να ανταγωνίζονται έντονα επί της ουσίας, έχοντας ως βάση τα προϊόντα τους και όχι τις νομικές διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρίες είχαν καταλήξει και το Σεπτέμβρη σε αντίστοιχη συμφωνία για τον τερματισμό όλων των δικαστικών υποθέσεων μεταξύ τους που αφορούσαν σε παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, δίνοντας τέλος με αυτόν τον τρόπο σε 18 δικαστικές τους διαμάχες σε Η.Π.Α. και Γερμανία.

Διαβάστε επίσης: Google και Android στο μικροσκόπιο της Κομισιόν

Οι ανταγωνιστές της Google είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες στις Η.Π.Α. , υποστηρίζοντας ότι η εταιρία χρησιμοποιεί αθέμιτα το λογισμικό της, Android, για να κερδίσει διαδικτυακή διαφήμιση.

Παράλληλα, πρακτικές της εταιρίας έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να διαπιστώσει το αν η εταιρία εφαρμόζει αντιανταγωνιστικές πρακτικές για να διατηρήσει τη δεσπόζουσα θέση της στην ενιαία αγορά.

Σχετικοί Τομείς

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Η Διαμεσολάβηση
send