logo-print

ΗΠΑ: Αγωγή κατά των Starbucks για υπερβολική χρήση πάγου

Υποστηρίζεται ότι η εταιρία ξεγελάει τους καταναλωτές σερβίροντας παγωμένα ροφήματα με λιγότερη ποσότητα καφέ από αυτή που διαφημίζεται, γεμίζοντάς τα με υπερβολική ποσότητα πάγου

05/05/2016

16/11/2017

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Αγωγή κατά των Starbucks κατέθεσε γυναίκα στο Ιλινόι των Η.Π.Α., υποστηρίζοντας ότι η εταιρία ξεγελάει τους καταναλωτές σερβίροντας παγωμένα ροφήματα που περιέχουν λιγότερη ποσότητα καφέ από αυτή που διαφημίζεται, γεμίζοντάς τα με υπερβολική ποσότητα πάγου.

Η αγωγή μάλιστα είναι ομαδική και υπολογίζεται πως τα συνολικά αιτήματα αποζημίωσης των συμμετεχόντων ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι γνωστό ότι τα Starbucks διαθέτουν τα ροφήματα τους σε διαφορετικά μεγέθη, αλλά η γυναίκα υποστηρίζει ότι στην ουσία δεν αυξάνεται η ποσότητα του ροφήματος που προσφέρεται, αλλά η ποσότητα πάγου που προστίθεται σε αυτό.

Σύμφωνα με την Washington Post , ηενάγουσα, Stacy Pincus, ισχυρίζεται ότι στην ουσία η εταιρία διαφημίζει την χωρητικότητα του ποτηριού και όχι την πραγματική ποσότητα καφέ που λαμβάνει ο πελάτης, ενώ το ίδιο ισχύει και για άλλα παγωμένα ροφήματα της γνωστής αλυσίδας καφέ, όπως το παγωμένο τσάι.

Η εταιρία αρνείται τις κατηγορίες, επισημαίνοντας ότι οι πελάτες της γνωρίζουν ότι βασικό συστατικό ενός παγωμένου καφέ είναι ο πάγος, ενώ, αν δεν είναι ικανοποιημένοι από τον καφέ τους, μπορούν να τον επιστρέψουν και να ζητήσουν να φτιαχτεί ξανά.

Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση
send