logo-print

Πρώτη ήττα για το Facebook στη δικαστική διαμάχη για τη συλλογή βιομετρικών δεδομένων

Χρήστες υποστηρίζουν ότι το Facebook συνέλεξε παράνομα βιομετρικά δεδομένα χρηστών που προέρχονται από τα πρόσωπα στις αναρτημένες φωτογραφίες

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Την πρώτη μάχη σε ένα δικαστικό αγώνα εναντίον χρηστών του σχετικά με τη χρήση βιομετρικών δεδομένων έχασε το Facebook, καθώς το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια αρνήθηκε το αίτημα του για απόρριψη αγωγής χρηστών.

Διαβάστε επίσης: Δεν θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη η νέα εφαρμογή για φωτογραφίες του Facebook

Χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι συνέλεξε και αποθήκευσε παράνομα βιομετρικά δεδομένα χρηστών που προέρχονται από τα πρόσωπα στις αναρτημένες φωτογραφίες.

Σύμφωνα με την αγωγή πολιτών του Ιλινόι, το Facebook παραβιάζει το νόμο της Πολιτείας για τα βιομετρικά δεδομένα, καθώς η λειτουργία αναγνώρισης προσώπου και οι προτάσεις για προσθήκη «ετικετών» σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αποδεικνύει τη συλλογή και αποθήκευση βιομετρικών δεδομένων.

Το Facebook υποστήριξε ότι οι χρήστες δεν μπορούν να ασκήσουν αγωγή βάσει του νόμου του Ιλινόι για τα βιομετρικά δεδομένα, καθώς έχουν συμφωνήσει αποδεχόμενοι τους όρους χρήσης ότι το εφαρμοστέο δίκαιο επί των διαφορών τους θα είναι αυτό της Καλιφόρνια.

Πηγή: reuters.com

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ