logo-print

Μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και κέντρα αναφοράς σπανίων παθήσεων

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας

17/05/2016

16/11/2017

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, κέντρα αναφοράς σπανίων παθήσεων και άλλες διατάξεις».

Το σχέδιο νόμου αποτελείται από 84 άρθρα και περιλαμβάνει μία σειρά διατάξεων σχετικά με διάφορα ζητήματα, πέραν των κύριων, όπως π.χ. σχετικά με τους ιατρούς του ΕΣΥ, ακίνητα του υπουργείου Υγείας, και άλλα.

Μεταξύ άλλων, το σχέδιο νόμου προβλέπει τη σύσταση σε κάθε Τομέα Ψυχικής Υγείας τετραμελούς Τομεακής Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, η οποία ελέγχει και παρακολουθεί στην περιοχή ευθύνης του Το.Ψ.Υ. την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχικές διαταραχές και την καλή λειτουργία των Μονάδων Ψυχικής Υγείας (Μ.Ψ.Υ.).

Παράλληλα, με τα άρθρα 9-19 του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου καθορίζονται η έννοια και η διαδικασία προσδιορισμού, έγκρισης και αναγνώρισης των Κέντρων Αναφοράς παροχής υγειονομικής φροντίδας, διάγνωσης και θεραπείας σε ασθενείς που πάσχουν από σπάνια νοσήματα ή πολύπλοκες νόσους ή παθήσεις χαμηλού επιπολασμού.

Τέλος, στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η σύσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών» καθώς και ενός ακόμα ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύλλογος Οδοντοτεχνιτών».

Στη διαβούλευση, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 23 Μαΐου, μπορείτε να συμμετέχετε εδώ.

Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23
Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ