logo-print

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Fashioning the Law: Design – Protect – Trade – Mediate»

Η ετήσια συνάντηση της Βιομηχανίας της Μόδας με το Δίκαιο

11/04/2016

16/11/2017

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21

H Coco Chanel έλεγε: Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street - fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening. Από τότε μέχρι σήμερα, η Μόδα έχει γνωρίσει αλματώδη ανάπτυξη, αποκτώντας το status μιας παγκόσμιας βιομηχανίας, άρρηκτα συνδεδεμένης με την οικονομία και την πολιτισμική ταυτότητα της κοινωνίας.

Μετά την πρωτοφανή επιτυχία του πρώτου Συνεδρίου για το Δίκαιο και τη Βιομηχανία της Μόδας, πραγματοποιείται το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο “Fashioning the Law: Design – Protect – Trade – Mediate”.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στις 23 Απριλίου 2016 στο Αμφιθέατρο Maroussi Plaza, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), του Ελληνικού Συνδέσμου Βιοτεχνών Βιομηχάνων Υποδημάτων και Εξαγωγέων (ΕΛΣΕΒΒΥΕ) και του Συνδέσμου Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων (ΣΚΕΕ) με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων νομικών, πνευματικών δημιουργών, εκπρόσωπων ελληνικών και διεθνών οίκων και εμπόρων.

Το Lawspot.gr έχει τη χαρά να είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης, η οποία καθιερώνεται ως ετήσια συνάντηση της βιομηχανίας της Μόδας με το Δίκαιο.

Η Δήμητρα Κολοτούρα (Zeus+Dione), ο Δούκας Χατζηδούκας (Σχεδιαστής), ο Παναγιώτης Γκεζερλής (Convert Group), ο Απόστολος Αποστολάκης (Venturefriends.co), ο Μιχάλης Πιτσίκαλης (Trade Now), η Έλενα Πάκου (Life Full of Fashion), η Sara Balice και Giulia Zappaterra (DLA Piper Milan), ο Noam Shemtov (Queen Mary University of London) και ο Μάνος Γερακίνης (Fine Luxurier/ Lecturer/Founder of ManosGerakinis.com) είναι μερικοί μόνο από τους εξαίρετους ομιλητές του συνεδρίου.

Η κατοχύρωση σημάτων και σχεδίων μόδας, η προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο, οι διαθέσιμες μορφές προστασίας των δημιουργημάτων των σχεδιαστών, το franchise, η διανομή και η αντιπροσωπεία, το 3d Printing και οι νέες τεχνολογίες, το στήσιμο και η νόμιμη λειτουργία ενός e-shop, συμβουλές για το χτίσιμο του brand και της εμπορικής εικόνας μιας επιχείρησης, fashion blogs και εξειδικευμένες συμβουλές για μάρκετινγκ και προώθηση προϊόντων στο διαδίκτυο και, φυσικά, διαμεσολάβηση και διαπραγματεύσεις, είναι μερικά από τα επίκαιρα και ενδιαφέροντα ζητήματα που πρόκειται να θίξουν οι διακεκριμένοι ομιλητές.

Στην πρώτη του διοργάνωση, το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Δίκαιο και τη Βιομηχανίας της Μόδας, το οποίο προσέλκυσε περισσότερους από 150 συμμετέχοντες, παρουσίασε, ανέδειξε και εξήγησε τη «συμμαχία» της Βιομηχανίας της Μόδας με το Δίκαιο. Συγκεκριμένα, η ραγδαία ανάπτυξη της Μόδας στην Ελλάδα είναι μια πραγματικότητα – κάθε χρόνο εμφανίζονται ολοένα και περισσότεροι νέοι σχεδιαστές, με όραμα, καινοτόμες ιδέες και επιχειρηματικό πλάνο.

Η ανάγκη προστασίας των δημιουργημάτων και των δραστηριοτήτων των νέων αυτών σχεδιαστών είναι επίσης μια πραγματικότητα. Αυτό που, δυστυχώς, απέχει πολύ από την πραγματικότητα, είναι η συνειδητοποίηση, από δημιουργούς, επιχειρηματίες, αλλά και τους ίδιους τους δικηγόρους, ότι όλη η πορεία από τη δημιουργία, στην προστασία και στην εξωδικαστική επίλυση (τυχόν) διαφορών, πρέπει να εδράζεται σε ένα άρτια δομημένο νομικό πλαίσιο, αλλά όχι σε εκείνο που εφαρμόζεται σε οιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα– σε ένα άλλο, «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα της Μόδας.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε δικηγόρους, σε σχεδιαστές, εμπόρους, επιχειρηματίες, fashion bloggers, φωτογράφους, marketing specialists, business strategists, e-business consultants, you-tubers και σε όλους, εν γένει, όσους εμπλέκονται με οιονδήποτε τρόπο στον κόσμο της Μόδας.

Περισσότερες πληροφορίες-εγγραφές:

www.ftl.gr

fashionlawconference@gmail.com

Διοργάνωση:

Αλεξάνδρα Βαρλά (Δικηγόρος, Associate, Your Legal Partners)

Ιωάννα Λαγουμίδου (Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Ιωάννα Λαγουμίδου και Συνεργάτες)

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

send