logo-print

Ανοικτά μαθήματα από τη Σχολή Ευρωπαϊκού Δικαίου και Διακυβέρνησης (ELGS)

Διαλέξεις από διακεκριμένους καθηγητές στα πλαίσια των Open Day Lectures της Σχολής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου

03/01/2018

10/01/2018

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

Το European Law & Governance School, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε) και την ELSA Athens διοργανώνει δύο Open Day Lectures στις 12 και 15 Ιανουαρίου 2018, με αφορμή την άφιξη δύο διακεκριμένων επισκεπτών καθηγητών της ELGS, του Καθηγητή Raj Chari από το Trinity College του Δουβλίνου και του Καθηγητή Jaap de Zwaan από το Erasmus University του Ρότερνταμ.

Η είσοδος είναι δωρεάν για κάθε μαθητή και γονέα που επιθυμεί να παρευρευθεί, αφού δηλώσει συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση afiumi@eplo.int.

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης διαμορφώνεται ως εξής:

ELGS Open Lecture 1- Παρασκευή 12/1/18

16:30 -17.00 Σύντομη Παρουσίαση της European Law & Governance School- Ερωτήσεις/Απαντήσεις.

17.00 – 19.00 Διάλεξη από τον Raj Chari, Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Trinity College του Δουβλίνου, Ιρλανδία-Μέρος  1ο , με θέμα την  Ένταξη στην Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση

19.00-19.30

Γνωριμία και Συνομιλία με επιφανείς Καθηγητές του δικτύου της ELGS. Ανακαλύψτε τα μυστικά που τους οδήγησαν στην κορυφή

  • Καθηγητής  Mario Pilade Chiti, Πρόεδρος του Διδακτικού Συμβουλίου της ELGS και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης LUISS Guido Carli της Ιταλίας
  • Καθηγήτρια Martina Conticelli , Επισκέπτρια Καθηγήτρια στην ELGS και Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, Tor Vergata της Ιταλίας
  • Καθηγητής  David Duarte , Επισκέπτης Καθηγητής στην ELGS και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας.

19.30-21.00 Διάλεξη από τον Raj Chari -Μέρος 2ο

ELGS Open Lecture 2 – Δευτέρα 15/1/18

16:30 -17.00  Ανάλυση πλεονεκτημάτων της European Law & Governance School–Ερωτήσεις/ Απαντήσεις

17.00 – 21.00 Διάλεξη από τον Jaap de Zwaan, Καθηγητή Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Erasmus του Ρότερνταμ.

Διάλεξη με θέμα: Μετανάστευση και Άσυλο στις χώρες της Ε.Ε.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης θα πραγματοποιηθεί μικρό διάλειμμα, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του ELGS στην Πλάκα και να συνομιλήσουν με σπουδαστές οι οποίοι μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Οι ομιλίες θα βιντεοσκοπηθούν και θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο.

Χορηγός Επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι το lawspot.gr

Λίγα λόγια για τη Σχολή

Η νέα πρωτοποριακή Διεθνής Σχολή European Law and Governance School (ELGS) που άρχισε από το 2016 τη λειτουργία της στην Ελλάδα αποτελεί σημαντική αναβάθμιση στο εκπαιδευτικό τοπίο της χώρας μας, καθώς η ομάδα των διεθνών επιστημόνων που τη σχεδίασε, επέλεξε για έδρα την Αθήνα.

Η Σχολή παρέχει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε φοιτητές κάθε εθνικότητας  καθώς και προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών στην αγγλική γλώσσα, στους τομείς του ευρωπαϊκού δικαίου και της διακυβέρνησης.

Τα προγράμματα αυτά διαμορφώθηκαν από αναγνωρισμένες διεθνείς προσωπικότητες κύρους από όλο τον κόσμο, υποστηρίζονται από ένα δίκτυο 30+ πανεπιστημίων και ιδρυμάτων σε περισσότερες από 20 χώρες, γεγονός που δημιουργεί για τους φοιτητές πλήθος επιλογών μετεκπαίδευσης και περαιτέρω ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους, προσφέροντας παράλληλα και ευκαιρίες διασύνδεσης τους με μια μεγάλη αγορά εργασίας.

Η ίδρυσή της Σχολής είναι αποτέλεσμα διεθνούς πρωτοβουλίας από ομάδα κορυφαίων εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής νομικής σκέψης με επικεφαλής τον συνταγματικό δικαστή και πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας καθηγητή Τζ. Αμάτο.

Στόχος της είναι η διαμόρφωση του ευρωπαίου επιστήμονα του αύριο που ανήκει στην Ευρώπη και προωθεί τις ευρωπαϊκές αξίες. Η δημιουργία, μιας νέας γενιάς κοινωνικά υπεύθυνων στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα Προπτυχιακά Πρόγραμματα περιλαμβάνονται το LLB στο Δίκαιο της Ευρώπης, το BA στη Διακυβέρνηση της Ευρώπης ή το BA σε Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Διακυβέρνηση που διαρκούν 3 έτη, είναι σχεδιασμένα με ευελιξία, και εκπαιδεύουν τους φοιτητές στις βασικές νομικές αρχές και τη σύγχρονη διακυβέρνησης γύρω από την Ε.Ε  ή το συνδυασμό και των δύο, με δυνατότητα εξατομίκευσης των σπουδών και εκπαίδευσης σε οριζόντιες δεξιότητες.

Στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, το LLM στο Δίκαιο της ΕΕ, ​​ένα νεωτεριστικό πρόγραμμα σπουδών ενός έτους που καλύπτει τη νομοθεσία (συμπεριλαμβανομένης & της οικονομικής και νομισματικής ενοποίησης της ΕΕ) σε μεταπτυχιακό επίπεδο και το MA στη Διακυβέρνηση: ένα πρόγραμμα ενός έτους που καλύπτει τις τελευταίες προσεγγίσεις στη χάραξη  πολιτικής και δημόσιας διοίκησης, στην παγκόσμια διακυβέρνηση και τους θεσμούς σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Τα Πτυχιακά Προγράμματα Έρευνας περιλαμβάνουν το Master of Studies (πρόγραμμα έρευνας ενός έτους),  το Master of Philosophy (πρόγραμμα έρευνας δύο ετών) και το PhD (ένα ερευνητικό πρόγραμμα 3 ετών) όλα εκ των οποίων είναι σχεδιασμένα με στόχο να εξατομικεύσουν την έρευνα και τη μελέτη των φοιτητών και να τους κινητοποιήσουν σε συνεργασία με το διεθνές δίκτυο της ELGS τη διεξαγωγή ουσιαστικής  έρευνας δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γράψουν τη διατριβή τους σε έως και δέκα γλώσσες. 

Το δίκαιο της ενέργειας μέσα από τη νομολογία του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΓΑΛΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ