Άσκηση Υποψηφίων Δικηγόρων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

11/12/2013

16/11/2017

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξέδωσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης δίνεται πλεόν η δυνατότητα σε υποψήφιους δικηγόρους να πραγματοποιήσουν την άσκησή τους στην Ειδική Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το χρονικό διάστημα της άσκησης ορίζεται στους έξι μήνες με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμα έξι, ενώ το μέτρο αφορά σε πρώτη φάση πέντε ασκούμενους δικηγόρους. Η μηνιαία αποζημίωση υπολογίζεται στα εξακόσια ευρώ και υπόκειται σε μηνιαία παρακράτηση φόρου εισοδήματος (20%). 

Υπενθυμίζεται ότι στα πλαίσια της προσπάθειας για επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης, υπάρχει ήδη η δυνατότητα άσκησης υποψηφίων δικηγόρων σε δικαστήρια και εισαγγελίες της χώρας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο αυτό μέτρο καθώς και τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων μπορείτε να βρείτε διαβάζοντας τη σχετική απόφαση εδώ.

Πηγή: dsa.gr

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

send