Το Λουξεμβούργο γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο με δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες

Η νέα κυβέρνηση εξετάζει επίσης τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς και την εισαγωγή δύο νέων δημόσιων αργιών

06/12/2018

12/12/2018

Το Λουξεμβούργο ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα παρέχει δωρεάν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με τα σχέδια της επανεκλεγμένης κυβέρνησης συνασπισμού υπό την ηγεσία του Xavier Bettel, ο οποίος ορκίστηκε για δεύτερη θητεία ως πρωθυπουργός την Τετάρτη, τα εισιτήρια των τρένων, των τραμ και των λεωφορείων θα σταματήσουν να ισχύουν το προσεχές καλοκαίρι. 

Ο Bettel είχε υποσχεθεί να δώσει προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής του εκστρατείας.

Εκτός από τη δέσμευση για τις δημόσιες συγκοινωνίες, η νέα κυβέρνηση εξετάζει επίσης τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς και την εισαγωγή δύο νέων δημόσιων αργιών.

Η πόλη του Λουξεμβούργου, πρωτεύουσα της χώρας, αντιμετωπίζει μία από τις χειρότερες κυκλοφοριακές συμφορήσεις στον κόσμο, καθώς υπολογίζεται ότι οι οδηγοί παρέμεναν κατά μέσο όρο 33 ώρες σε κυκλοφοριακή συμφόρηση το 2016.

Το Λουξεμβούργο επιδεικνύει μία ολοένα και περισσότερο προοδευτική στάση στις συγκοινωνίες, με την κυβέρνηση να θεσμοθετεί το καλοκαίρι τη δωρεάν μεταφορά για κάθε παιδί και νέο κάτω των 20 ετών.

Από τις αρχές του 2020, όλα τα εισιτήρια θα καταργηθούν, εξοικονομώντας χρήματα από το σύστημα έκδοσης και ελέγχου εισιτηρίων.

Ωστόσο, η πολιτική δεν έχει ακόμη εξεταστεί πλήρως, καθώς, για παράδειγμα, δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση αναφορικά με το τι θα γίνει σχετικά με τη διάκριση στις θέσεις πρώτης και δεύτερης κατηγορίας στα τρένα.

Το νέο μέτρο της κυβέρνησης έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις, ωστόσο η πολιτική επιλογή που προκάλεσε περισσότερες αντιδράσεις είναι η νομιμοποίηση της αγοράς, κατοχής και κατανάλωσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Πηγή: theguardian.com

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.