logo-print

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο της Ένωσης Σηματούχων Εταιριών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Διήμερο συνέδριο που συνδιοργάνωσε η Ένωση Σηματούχων Εταιριών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

30/04/2019

07/05/2019

Sakkoulas Online A3

Sakkoulas Online A3

Sakkoulas Online A1

Sakkoulas Online A1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΣΘ - ΕΣΗΜΕΤ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ 2019

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2019 ξεκίνησε το διήμερο συνέδριο που συνδιοργάνωσε η Ένωση Σηματούχων Εταιριών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας και την πρωτοβουλία του WIPO να ανακηρύξει το 2019, Έτος Αθλητισμού.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης TheMetHotel, μέσα σε πλήθος κόσμου και εορταστική ατμόσφαιρα. Επίτιμοι προσκεκλημένοι ήταν απόγονοι των οικογενειών Πιερ ντε Κουμπερτέν και Βικέλα δύο ονόματα που συνδέονται με την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, ηχηρές παρουσίες Ελλήνων Ολυμπιονικών και των ομάδων ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ, ΑΕΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Πρώτη φορά μετά από 125 χρόνια συναντήθηκαν τα μέλη των δύο αυτών οικογενειών μαζί με Έλληνες Ολυμπιονίκες μέσα σε κλίμα συγκίνησης. 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Ελευθερία Χατζηγεωργίου, εκπρόσωπος αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. κ. Στάθης Κουτσοχήνας, η Πρόεδρος της ΕΣΗΜΕΤ κ. Μαρία Μακρυδάκη, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Τομπούλης, η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης κ.Κυριακή Ουδατζή και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, κ. Γιάννης Αντωνιάδης.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης δόθηκαν βραβεία στα μέλη των οικογενειών Πιερ ντε Κουμπερτέν και Βικέλα οι οποίοι με τη σειρά τους απένειμαν βραβεία στους Έλληνες Ολυμπιονίκες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, κ.κ. Βούλα Πατουλίδου, Τασούλα Κελεσίδου, Καλλιόπη Ουζούνη, Πηγή Δεβετζή, Φανή Χαλκιά και Αλέξης Νικολαΐδης. Παράλληλα με τη βράβευση παρουσιάστηκαν βίντεο με στιγμιότυπα των αθλητών από τους αγώνες τους, στιγμές που έκαναν περήφανους όλους τους Έλληνες.
Αμέσως μετά την βράβευση των αθλητών ακολούθησαν οι βραβεύσεις των ομάδων, ξεκινώντας με τον Εκπρόσωπο της UEFA 2020, Άγγελο Χαριστέα, ένα από τα μέλη της χρυσής Ομάδας στο EURO 2004 και συνεχίζοντας με τις ΑΕΚ, ΑΡΗ, ΠΑΟΚ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, για την κοινωνική τους προσφορά, το σήμα τους και την παρουσία τους στο αθλητικό στερέωμα της χώρας μας.

Την εκδήλωση συντόνισαν και παρουσίασαν ο κ. Anastasios Ntougkas, Ταμίας Δ.Σ.Θ. και Πρόεδρος Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων Δ.Σ.Θ. και κ. Popi Asteriadou, δημοσιογράφος, Υπεύθυνη του TV 100 . 

Τη δεύτερη ημέρα 24 Απριλίου 2019, το συνέδριο συνεχίστηκε με τα workshops στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Κατά την έναρξη η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου κ. Κυριακή Ουδατζή υποδέχθηκε τα μέλη των οικογενειών Πιερ ντε Κουμπερτέν και Βικέλα τα οποία ξενάγησε στο Ολυμπιακό Μουσείο. 

Αμέσως μετά, τις διεργασίες του συνεδρίου ξεκίνησε η κ. Μαρία Μακρυδάκη, Διευθύντρια της Ε.ΣΗΜ.ΕΤ, με έναν σύντομο χαιρετισμό. Στη συνέχεια προλόγισε η κ. Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου με τίτλο εισήγησης «Πως η αθλητική βιομηχανία επηρεάζει την οικονομία ενός Κράτους παραδείγματος χάριντον Τουρισμό – Ολυμπιακοί Αγώνες – Αθήνα 2004».

Στην πρώτη συνεδρία που είχε θέμα «Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας – ΟΠΙ» και «Πειρατεία της Ζωντανής Αθλητικής Εκπομπής στις Αναδυόμενες Οικονομίες» εισηγητές ήταν οι κ.κ.
Giannis Antoniadis, Πρόεδρος στην Ελληνική Εταιρία Πνευματικής Ιδιοκτησίας, 

Maria Sinanidou Δικηγόρος, Νομική Σύμβουλος ΟΠΙ, Papadopoulou Maria Daphne Δικηγόρος, Επικεφαλής Νομικής Υπηρεσίας ΟΠΙ, 

Eva Moustaka, Νομικός, Μέλος της Νομικής Υπηρεσίας , Νομικός, Μέλος της Νομικής Υπηρεσίας ΟΠΙ. 

Κρυσταλένια Κολοτούρου, Νομικός, Μέλος της Νομικής Υπηρεσίας , Νομικός, Μέλος της Νομικής Υπηρεσίας ΟΠΙ.

Τα workshops συνεχίστηκαν με τους κ.κ. 

Alkis Papantonioy Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, και τίτλο εισήγησης «H εκμετάλλευση των Εμπορικών Δικαιωμάτων στους Κανονισμούς του UEFA ChampionsLeague», 

Katerina Gonta, Δικηγόρος Υπεύθυνη Marketing στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, με τίτλο εισήγησης «Αθλητισμός, Διανοητικής Ιδιοκτησία και εμπόριο», 

Konstantinos Konstantinidis, Sports Management Expert Υποψήφιος Διδάκτορας στο Αθλητικό Δίκαιο, με τίτλο εισήγησης «Αθλητικά δικαιώματα και AmbushMarketing», 

Robert Dingli Attorney at Law Representative from the Council of Europe - Εκπρόσωπος από το Συμβούλιο της Ευρώπης με θέμα εισήγησης «Συνθήκη Μακολέν - Συμβούλιο της Ευρώπης», 

Penny Konitsioti, Δικηγόρος, με θέμα εισήγησης «Διαμεσολάβηση στην Αθλητική Βιομηχανία: Κανονισμοί για Διαμεσολαβητές, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, δικαιώματα, προβληματισμοί και προοπτική» και 

Κομνηνός Κόμνιος, Δικηγόρος, LL.M., Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, SchoolofEconomics, BusinessAdministration&LegalStudies, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, με τίτλο εισήγησης «H εναλλακτική επίλυση αθλητικών διαφορών στο πλαίσιο του WIPO». 

Όλα τα θέματα είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάτι που αποτυπώθηκε στις ερωτήσεις που έγιναν και στη συζήτηση που ακολουθούσε μετά από κάθε εισήγηση.

Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κύριο Stathis Koutsochinas και σε όλο το ΔΣ του Συλλόγου που πίστεψε στο πρότζεκτ αυτό και συνδιοργάνωσε μαζί μας την εκδήλωση αυτή η οποία είχε διπλή βαρύτητα τόσο γιατί αφορόυσε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διανοητικής Ιδιοκτησίας όσο και την συνάντηση των δύο οικογενειών που αναβίωσαν του σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες, Pierre de Coubertin και Δημήτριου Βίκέλα - χάρη στους οποιους σήμερα μπορούμε να έχουμε πατέντες, σήματα κοκ καθώς η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων γέννησε την ανάγκη για δημιουργία.

Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης Ένωση Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης - ΕΑΝΔιΘ ISDE - Law & Business School ethemis.gr Lawspot.gr TV100 Thessaloniki Θεσσαλονικη FM100 ELSA Thessaloniki

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ