logo-print

Multilaw: Ανοίξαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων δικηγόρων μεταξύ Συλλόγων της ΕΕ

Αιτήσεις έως 11 Νοεμβρίου

29/10/2018

30/10/2018

«MULTILATERAL EXCHANGE OF LAWYERS»

πρόγραμμα ανταλλαγής νέων δικηγόρων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

(μέχρι και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018)

1. Το CCBE, μέσω του «European Lawyers Foundation» (Ίδρυμα Ευρωπαίων Δικηγόρων) που έχει ιδρύσει, σε συνεργασία με τον ΔΣΑ και τους Δικηγορικούς Συλλόγους του Παρισιού, της Πολωνίας, της Ισπανίας, της Τσεχίας, της Λιθουανίας και της Ρουμανίας, διοργανώνει στα προαναφερόμενα κράτη-μέλη της ΕΕ το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων δικηγόρων «Multilateral Exchange of Lawyers».

Συγκεκριμένα, οι νέοι δικηγόροι που θα επιλεγούν θα απασχοληθούν σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία ή σε Δικηγορικό Σύλλογο κάποιου από τα παραπάνω κράτη-μέλη για μία περίοδο δύο εβδομάδων (10 εργάσιμες ημέρες).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σκοπό να έρθουν σε επαφή οι συμμετέχοντες με την δικηγορική πράξη σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ και να αποκτήσουν σχετική επαγγελματική εμπειρία. Το εν λόγω πρόγραμμα σχεδιάστηκε από το παραπάνω Ίδρυμα και υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση στην Επιτροπή της ΕΕ, η οποία έκανε δεκτή τη σχετική πρόταση και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος (80%) του συνολικού κόστους υλοποίησής του. Το υπολειπόμενο κόστος καλύπτουν οι συνεργαζόμενοι δικηγορικοί σύλλογοι.

Στο πρόγραμμα αυτό θα συμμετάσχουν δέκα (10) νέοι δικηγόροι - μέλη του ΔΣΑ.

Ειδικότερα: α) μεταξύ Νοεμβρίου 2017 – Φεβρουαρίου 2018 στο πρόγραμμα συμμετείχαν τρεις (3) δικηγόροι Αθηνών, β) μεταξύ Μαρτίου 2018 – Ιουνίου 2018 συμμετείχαν στο πρόγραμμα τρεις (3) δικηγόροι Αθηνών, γ) μεταξύ Σεπτεμβρίου 2018 – Δεκεμβρίου 2018 συμμετέχουν στο πρόγραμμα δύο (2) δικηγόροι Αθηνών και δ) μεταξύ Ιανουαρίου 2019 – Απριλίου 2019 επίσης θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δύο (2) δικηγόροι Αθηνών.

2. Οι δικηγόροι που θα επιλεγούν πριν από την αναχώρησή τους θα πρέπει να καταβάλουν στον ΔΣΑ, στην προθεσμία που θα τους οριστεί, το ποσό των 200,00 ευρώ για την κάλυψη μέρους του κόστους συμμετοχής τους στο πρόγραμμα. Στη συνέχεια, θα τους καταβληθεί από το πρόγραμμα για κάλυψη εξόδων διαμονής, διατροφής και εν γένει διαβίωσής τους στον τόπο που θα απασχοληθούν το συνολικό ποσό των 1.400,00 ευρώ (700,00 ευρώ κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους και τα υπόλοιπα 700,00 μετά το πέρας της απασχόλησής τους). Επιπλέον αυτού, καλύπτονται από το πρόγραμμα τα μεταφορικά κόστη μετάβασής τους στις πόλεις που θα απασχοληθούν, καθώς και επιστροφής τους, μέχρι του συνολικού ποσού των 500,00 ευρώ. Μετά το πέρας της συμμετοχής τους οι συμμετασχόντες θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν στο “European Lawyers Foundation” (στα αγγλικά) καθώς και στον ΔΣΑ (στα ελληνικά) συνοπτική έγγραφη αναφορά όσον αφορά στο πρόγραμμα και την αξιολόγησή τους επ’ αυτού. Παράλληλα, θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Για περαιτέρω λεπτομέρειες, ο πρακτικός οδηγός του προγράμματος είναι επισυνάπτεται στην παρούσα ανακοίνωση, καθώς και είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα: http://elf-fae.eu/exchangelawyers/ . Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα έχει αποτιμηθεί ιδιαίτερα θετικά από όσους συναδέλφους έχουν συμμετάσχει σε αυτό.

3. Προϋποθέσεις συμμετοχής είναι:

(α) οι ενδιαφερόμενοι να είναι μέλη του Δ.Σ.Α., νέοι δικηγόροι, που δεν έχουν υπερβεί τα πέντε χρόνια άσκησης δικηγορίας κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων (δηλαδή, πρέπει να έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του δικηγόρου μετά την 11η Νοεμβρίου 2013),

(β) η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας (επιπέδου C2 – Proficiency in English),

(γ) η κατοχή Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας και

(δ) η καταβολή του προαναφερθέντος ποσού των διακοσίων (200,00) ευρώ, εφόσον επιλεγούν.

4. Η παρούσα ανακοίνωση αφορά στην επιλογή δυο (2) συναδέλφων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κατά το χρονικό διάστημα των δυο (συνεχόμενων) εβδομάδων μεταξύ Ιανουαρίου 2019 – Απριλίου 2019.

Η επιλογή θα γίνει με δημόσια κλήρωση στον Δ.Σ.Α. μεταξύ αυτών που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Η επιλογή κάποιου αποκλείει την εκ νέου συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Πριν από κάθε κύκλο ανταλλαγών δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου ξεχωριστές προσκλήσεις για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής.

5. Η αίτηση συμμετοχής είναι αναρτημένη στο πάνω μέρος της παρούσας ανακοίνωσης. Κάθε ενδιαφερόμενος δηλώνει τις χώρες προτίμησής του.

Η αίτηση πρέπει να συμπληρωθεί στα αγγλικά και να αποσταλεί σκαναρισμένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση dsarel@ath.forthnet.gr μέχρι και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018. Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα στην αγγλική γλώσσα.

Για τις λεπτομέρειες διεξαγωγής της κλήρωσης (η οποία θα διεξαχθεί δημοσίως στον Δ.Σ.Α. μεταξύ 13-20 Νοεμβρίου) και για κάθε άλλο τυχόν θέμα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Δ.Σ.Α.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν e-mail στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.

Δείτε τον πρακτικό οδηγό και την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Πηγή: dsa.gr
[

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.