Νέος Ποινικός Κώδικας: Συγκριτικός πίνακας διατάξεων (Γενικό και Ειδικό Μέρος)

Κατ' άρθρον αντιπαραβολή των διατάξεων του ισχύοντος και του προτεινόμενου Ποινικού Κώδικα

26/03/2019

04/06/2019

Όπως είναι γνωστό, τα σχέδια του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ενώ πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η παράτασή της έως την Κυριακή 14 Απριλίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, οι αρμόδιες Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές θα συγκληθούν εκ νέου, προκειμένου να αξιοποιήσουν τα πορίσματα της διαβούλευσης και τις προτάσεις του Υπουργείου.

Σε μία προσπάθεια συμβολής στο σημαντικό αυτό δημόσιο διάλογο, το Lawspot προχώρησε στην κατάρτιση συγκριτικού πίνακα διατάξεων ανάμεσα στον ισχύοντα και τον προτεινόμενο Ποινικό Κώδικα.

Για την καλύτερη μελέτη, ο Πίνακας χωρίζεται σε δύο μέρη, στο Γενικό Μέρος (Πρώτο Βιβλίο Ποινικού Κώδικα) και στο Ειδικό Μέρος και τις Μεταβατικές Διατάξεις (Δεύτερο και Τρίτο Βιβλίο Ποινικού Κώδικα).

Δεδομένης της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος και με στόχο την αρτιότητά του, οποιεσδήποτε παρατηρήσεις για διορθώσεις/βελτιώσεις είναι ευπρόσδεκτες.

Δείτε αναλυτικά τον συγκριτικό πίνακα διατάξεων του Γενικού Μέρους και το Ειδικό Μέρος χωρισμένο σε Πρώτο και Δεύτερο Μέρος.

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

send