Ο Ερντογάν αψηφά απόφαση δικαστηρίου για παράνομη κράτηση δημοσιογράφων

Οι δημοσιογράφοι κατηγορήθηκαν για αποκάλυψη κρατικών μυστικών όταν ενέπλεξαν την εθνική υπηρεσία πληροφοριών με λαθρεμπόριο όπλων σε ισλαμιστικές ομάδες στη Συρία

29/02/2016

29/01/2018

Τη δικαστική απόφαση που έκρινε ότι η κράτηση δύο δημοσιογράφων παραβιάζει τα δικαιώματά τους δήλωσε πως αψηφά ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan, επισημαίνοντας ότι δεν τη σέβεται.

Οι δημοσιογράφοι της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet κατηγορήθηκαν για αποκάλυψη κρατικών μυστικών τον περασμένο Νοέμβριο, για άρθρο τους, στο οποίο ενέπλεκαν την εθνική υπηρεσία πληροφοριών με λαθρεμπόριο όπλων σε ισλαμιστικές ομάδες στη Συρία.

Η κυβέρνηση είχε αρνηθεί τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι τα φορτηγά, που υποτίθεται ότι μετέφεραν όπλα, στην πραγματικότητα μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια και ο Ερντογάν άσκησε αγωγή εναντίον των δημοσιογράφων, κατηγορώντας τους για συνεργασία με μυστική οργάνωση που έχει ως στόχο την ψευδή σύνδεση της τουρκικής κυβέρνησης με την τρομοκρατία.

Το τουρκικό δικαστήριο έκρινε ότι η κράτηση των δημοσιογράφων παραβιάζει την προσωπική τους ελευθερία, την ασφάλεια και το δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης και του τύπου και τους άφησε ελεύθερους.

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.