logo-print

ΟΔΥΕ: Πανελλαδική στάση εργασίας δικαστικών υπαλλήλων στις 23 Νοεμβρίου

16/11/2021

18/11/2021

Η έννομη σχέση των συντρόφων από το σύμφωνο συμβίωσης του Ν. 4356/2015

ΜΑΡΙΑ - ΕΥΦΡΑΙΜΙΑ ΓΕΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις Ερμηνεία Κατά άρθρο

ΑΝΝΑ ΠΛΕΥΡΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.) στη συνεδρίασή του στις 2 Νοεμβρίου 2021, στα πλαίσια των αποφάσεων του Τακτικού Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη, και λαμβάνοντας υπόψη τις χρόνιες οξυμένες συνθήκες εργασίας μας που έχουν αντίκτυπο όχι μόνο σε εμάς τους ίδιους αλλά και στους πολίτες, δικηγόρους και δικαστικούς λειτουργούς, αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 3ωρης προειδοποιητικής Πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τρίτη 23 Νοεμβρίου από ώρα 12:00 έως 15:00.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το «Δεν πάει άλλο» που έχουμε όλοι και όλες στα χείλη, η αγανάκτηση και η οργή για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, χρειάζεται να γίνει δύναμη και οργανωμένος αγώνας! Οι Δικαστικές Υπηρεσίες «στενάζουν» από την έλλειψη προσωπικού, με χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις, γεγονός που οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας με έναν συνάδελφο να βγάζει δουλειά δύο ή τριών υπαλλήλων, ή ακόμα και να εργάζεται στο σπίτι.

Οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι πάνω από μία δεκαετία αφού «τσεκουρώθηκαν» με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και όλων των επιδομάτων. Ταυτόχρονα, η εργασία που παρέχουμε τα Σάββατα, τις αργίες και τα απογεύματα δεν αμείβεται.

Πολλές υπηρεσίες στεγάζονται σε ακατάλληλα ή ακόμα και επικίνδυνα κτήρια, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τον κλιματισμό και τη θέρμανση, ενώ και οι υλικοτεχνικές υποδομές είναι ανύπαρκτες έως απαρχαιωμένες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στα Δικαστήρια. (Άμεση στελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών με ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων που απομένουν από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ το 2017, με προκήρυξη νέου διαγωνισμού πρόσληψης τουλάχιστον, 1.000 θέσεων Δικαστικών Υπαλλήλων όλων των κλάδων και κατηγοριών και συμμετοχή στον προσεχή κύκλο κινητικότητας στο δημόσιο)

Αναπλήρωση όλων των μισθολογικών μας απωλειών από τις περικοπές των μνημονίων. ( 13ος -14ος μισθός, επίδομα αλληλεγγύης κλπ)

ΑΜΕΣΗ επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών εργασίας.

Πληρωμή όλων των υπερωριών.

Επέκταση των υποδομών σε όλη τη χώρα (μηχανοργάνωση, ηχογράφηση-αποηχογράφηση σε όλα τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια με άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, για τη στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών, ώστε να σταματήσει η εξάρτηση από ιδιωτικές εταιρείες.)

Άμεση έκδοση ΚΥΑ για την επαναλειτουργία του ειδικού λογαριασμού αλληλεγγύης στο πρώην Ταμείο Αρωγής.

Αύξηση, τουλάχιστον διπλασιασμός των οδοιπορικών των Επιμελητών που παραμένουν παγωμένα εδώ και χρόνια.

Να εργαζόμαστε σε σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας! Με στέγαση των Δικαστικών Υπηρεσιών σε σύγχρονα ασφαλή κτίρια με μέτρα προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα. Ουσιαστική βελτίωση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής.

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας. Δωρεάν τακτικά τεστ για όλους, προληπτικά μέτρα αποφυγής του συγχρωτισμού, ατομικά μέτρα προστασίας, απολυμάνσεις και στελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών με ιατρικό προσωπικό.

Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, συντήρησης και φύλαξης για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση στο odye.gr

Η αναγνώρισις της αγωγής κατά τον κώδικα πολιτικής δικονομίας

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΣ

Εμπιστευτικές πληροφορίες στο πλαίσιο διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ /ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΡΑΤΖΙΟΥ