logo-print

Online πειρατεία: «Μπλόκο» σε 263 domain names από την Επιτροπή για τη Διαδικτυακή Προσβολή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Η «μαύρη λίστα» της ΕΔΠΠΙ απαριθμεί πλέον 329 ονόματα χώρου, στα οποία έχει επιβληθεί απαγόρευση πρόσβασης

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Η προστασία της εμπορικής επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου στο χώρο των διακριτικών γνωρισμάτων, 2024

Με νέα της απόφαση (16/2020), η Επιτροπή για τη Διαδικτυακή Προσβολή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ) διέταξε να διακοπεί η πρόσβαση σε 263 συνολικά ονόματα χώρου (domain names) που συνδέονται με δραστηριότητες online πειρατείας.

Η Επιτροπή έθεσε διορία 48 ωρών από την κοινοποίηση της απόφασης για να συμμορφωθούν οι πάροχοι πρόσβασης στο διαδίκτυο, απειλώντας τους με πρόστιμο ύψους 850 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης.

Διαβάστε επίσης: Online πειρατεία στην Ελλάδα: Για πρώτη φορά δυνατότητα δυναμικού αποκλεισμού ιστοσελίδων (dynamic blocking injunction)

Έπειτα από την απόφαση αυτή, η μαύρη λίστα της ΕΔΠΠΙ απαριθμεί πλέον 329 ονόματα χώρου.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση 16/2020 και την αναλυτική λίστα με τους ιστοτόπους στους οποίους έχει διακοπεί η πρόσβαση με τις αποφάσεις της ΕΔΠΠΙ.

Διαβάστε επίσης: Από σήμερα οι ιστοσελίδες του δημόσιου τομέα πρέπει να είναι προσβάσιμοι σε χρήστες με αναπηρία

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ποινικό Δικονομικό Δίκαιο, 6η έκδ., 2025
send