Πρόσκληση για συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς εικονικής δίκης και διαιτησίας

Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot και European Law Moot Court Competition

14/07/2017

16/11/2017

Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς, έναν εικονικής δίκης και έναν εικονικής διαιτησίας, δημοσίευσε η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαγωνισμός εικονικής διεθνούς εμπορικής διαιτησίας Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot 2017-2018

Καλούνται όσες/όσοι φοιτήτριες/φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενδιαφέρονται να εκπροσωπήσουν τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο διαγωνισμό Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot 2017-2018, που θα διεξαχθεί στη Βιέννη τον Απρίλιο 2018, καλούνται να υποβάλλουν πλήρες CV μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση athensvismoot2017@gmail.com, υπ’ όψιν του Καθηγητή κ. Χ. Παμπούκη, του Αν. Καθηγητή κ. Κ. Πολυζωγόπουλου και του Λέκτορα κ. Α. Γουργουρίνη, και να προσέλθουν σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017, ώρα 13:00 (Ακαδημίας 45, 1ος όροφος, Αίθουσα Β).

Ο διαγωνισμός Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας διαιτητικής επίλυσης διεθνών εμπορικών διαφορών και απευθύνεται σε φοιτήτριες/φοιτητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διεθνή διαιτησία και το δίκαιο διεθνών συναλλαγών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα στο Facebook και το vismoot.pace.edu

Διεθνής διαγωνισμός εικονικής δίκης European Law Moot Court Competition 2017-2018

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών θα λάβει μέρος για τρίτη συνεχή χρονιά -μετά την επιτυχημένη πορεία σε Ελσίνκι, Χάγη και Λουξεμβούργο- στον διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης European Law Moot Court Competition 2017-2018.

Καλούνται οι φοιτητές/φοιτήτριες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό να υποβάλουν ηλεκτρονικά (elmc.teamathens@gmail.com) πλήρες βιογραφικό σημείωμα έως την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017.

Ο διαγωνισμός ELMC αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας προδικαστικής παραπομπής ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διοργανώνεται κάθε χρόνο από το European Law Moot Court Society υπό την αιγίδα του Δικαστηρίου, όπου διεξάγεται και ο τελικός του διαγωνισμού. Αποτελεί τον μεγαλύτερο διαγωνισμό εικονικής δίκης παγκοσμίως στον τομέα του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με συμμετοχή άνω των 80 ευρωπαϊκών και αμερικανικών πανεπιστημίων.

Απευθύνεται σε φοιτητές/φοιτήτριες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ενωσιακό δίκαιο. Για τον λόγο αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να αναφέρουν στο email εκδήλωσης ενδιαφέροντος τα μαθήματα του τομέα Ευρωπαϊκού Δικαίου στα οποία έχουν τυχόν εξετασθεί. Απαραίτητη είναι η πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και επιθυμητή η γνώση της γαλλικής, καθώς ο διαγωνισμός διενεργείται με αγορεύσεις και στις δύο γλώσσες.

Η υπόθεση του φετινού διαγωνισμού θα δημοσιευτεί την 1η Σεπτεμβρίου. Εφόσον η ομάδα του Πανεπιστημίου μας διαγωνισθεί με επιτυχία στην γραπτή φάση του διαγωνισμού, θα ακολουθήσει η προφορική φάση με συμμετοχή στους περιφερειακούς αγώνες που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου. Ο τελικός διεξάγεται κατά τη διάρκεια του Απριλίου στην έδρα του Δικαστηρίου της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο, ενώπιον δικαστών του Δικαστηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευθείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού ELMC www.europeanlawmootcourt.eu.

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.