logo-print

Κώδικας συμπεριφοράς για την παράνομη ρητορική μίσους στο διαδίκτυο από την Κομισιόν και τεχνολογικούς κολοσσούς

Facebook, Twitter, YouTube και Microsoft δεσμεύονται να καταπολεμήσουν τη διάδοση της online ρητορικής μίσους στην Ευρώπη

Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Έναν κώδικα συμπεριφοράς που περιλαμβάνει μια σειρά από δεσμεύσεις για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της παράνομης ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο, παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Facebook, το Twitter το Youtube και τη Microsoft.

Η Επιτροπή και οι επιχειρήσεις τεχνολογίας πληροφοριών αναγνωρίζουν ότι η εξάπλωση της παράνομης ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο, όχι μόνο επηρεάζει αρνητικά τις ομάδες ή τα άτομα που στοχεύει, αλλά έχει αρνητικές επιπτώσεις και σε εκείνους που μιλούν για την ελευθερία, την ανεκτικότητα και την εξάλειψη των διακρίσεων και πλήττουν το δημοκρατικό διάλογο στις διαδικτυακές πλατφόρμες.

Με την υπογραφή αυτού του κώδικα συμπεριφοράς, οι εταιρείες δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της παράνομης ρητορική μίσους στο διαδίκτυο, αναλαμβάνοντας μάλιστα ηγετικό ρόλο.

Μεταξύ άλλων, η προσπάθεια αυτή θα περιλαμβάνει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των εσωτερικών διαδικασιών και την εκπαίδευση του προσωπικού για να διασφαλιστεί ότι η πλειοψηφία των έγκυρων ειδοποιήσεων για την απομάκρυνση παράνομης ρητορικής μίσους θα εξετάζεται σε λιγότερο από 24 ώρες και ότι θα καταργείται ή θα απομακρύνεται τέτοιου είδους περιεχόμενο, εάν είναι απαραίτητο.

Οι εταιρείες πληροφορικής θα προσπαθήσουν, επίσης, να ενισχύσουν τις τρέχουσες συνεργασίες τους με τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίες θα συμβάλουν στην επισήμανση περιεχομένου που προωθεί την υποκίνηση σε βία και τα εγκλήματα μίσους.

Τέλος, οι εταιρείες και η Επιτροπή δεσμεύονται να συνεχίσουν τις εργασίες τους για τον εντοπισμό και την προώθηση νέων ιδεών και πρωτοβουλιών, καθώς και την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ενθαρρύνουν την κριτική σκέψη.

Δείτε το Κώδικα Συμπεριφοράς εδώ.

Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)
Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ