logo-print

Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διεθνή Διαιτησία από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης

Φάκελοι υποψηφιότητας από 1 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου 2016

30/06/2016

16/11/2017

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ

Η Γ.Σ.Ε.Σ. του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στη με αριθ. 117/14-5-2016 συνεδρίασή της, αφού έλαβε υπόψη της τις προτάσεις του Τομέα Ιδιωτικού Δικαίου, αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα για την εισαγωγή των υποψηφίων στο Π.Μ.Σ. «ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ» του Τμήματος για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017:

Α. Όρισε ως εξής τον αριθμό εισακτέων και τα μαθήματα κατά κατεύθυνση, καθώς και τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στο Π.Μ.Σ. για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017:

1. Κατεύθυνση Διεθνούς Εμπορικής Διαιτησίας (αριθμός εισακτέων: 20 με εξετάσεις και 5 δικαστικοί λειτουργοί χωρίς εξετάσεις):

2. Κατεύθυνση Δικονομικού Διεθνούς Δικαίου (αριθμός εισακτέων: 20 με εξετάσεις και 5 δικαστικοί λειτουργοί χωρίς εξετάσεις):

Οι υποψήφιοι, πρέπει να υποβάλουν φάκελο υποψηφιότητας, σε μορφή PDF αποκλειστικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : secrpg@law.duth.gr, της Γραμματείας του Τμήματος Νομικής, της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ., από 1 Ιουλίου 2016 έως 10 Σεπτεμβρίου 2016, τον οποίο, όσοι επιλεγούν, θα κληθούν να καταθέσουν και σε έντυπη μορφή προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εγγραφή τους και ο οποίος θα περιέχει τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

ι) Αίτηση (Χορηγείται από την Γραμματεία ή εκτυπώνεται από την αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Τμήματος: www.law.duth.gr)

ιι) Σύντομο βιογραφικό σημείωμα,

ιιι) Αντίγραφο πτυχίου,

ιν) Αναλυτική Βαθμολογία,

ν) Τίτλους σπουδών ξένης γλώσσας (Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής), (επικυρωμένο αντίγραφο) και

νι) Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στους χώρους διδασκαλίας και εξετάσεων του Τμήματος Νομικής εντός του μηνός Σεπτεμβρίου (οι ακριβείς ημερομηνίες θα  ανακοινωθούν μετά τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων ). Εξεταστέα ύλη είναι όλη η ύλη η οποία αποτελεί περιεχόμενο του κάθε εξεταστέου μαθήματος, εκτός εάν με ανακοίνωση του Τομέα Ιδιωτικού Δικαίου ορισθεί διαφορετικά.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν προφορικά σε ένα από τα ακόλουθα μαθήματα κατ’ επιλογήν τους:

1) Διεθνής Εμπορική Διαιτησία

2) Ευρωπαϊκό Δικονομικό Δίκαιο

Το μάθημα στο οποίο επιθυμούν να εξεταστούν οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλωθεί στο έντυπο της αίτησής τους.

Σε περίπτωση επιτυχίας των υποψηφίων, οι επιτυχόντες θα πρέπει να επιλέξουν κατά την εγγραφή τους την κατεύθυνση την οποία επιθυμούν να παρακολουθήσουν ως κύριο επιστημονικό τους αντικείμενο.

Επίσης, στην περίπτωση που δεν υποβληθούν τίτλοι σπουδών ξένης γλώσσας ή οι υποβαλλόμενοι δεν αποδεικνύουν την επαρκή γνώση αυτής, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε μία από τις ως άνω αναφερόμενες ξένες γλώσσες, την οποία θα δηλώσουν στο έντυπο της αίτησής τους.

Η εξέταση θα γίνει σε νομικό κείμενο γενικού περιεχομένου, θα επιτρέπεται η χρήση του αντίστοιχου λεξικού και θα είναι ενιαία για όλες τις κατευθύνσεις.

Β. Όρισε ότι οι υποψήφιοι δικαστικοί λειτουργοί θα πρέπει να υποβάλουν την σχετική αίτηση, όπως περιγράφεται ανωτέρω, επίσης για μια μόνο κατεύθυνση, από 1/7/2016 έως και 10/9/2016, μαζί με τα ακόλουθα δικαιολογητικά

ι) Σύντομο βιογραφικό σημείωμα,

ιι) Βεβαίωση της υπηρεσιακής τους καταστάσεως από την αρμόδια υπηρεσία,

ιιι) Αποδεικτικό επαρκούς γνώσεως μιας ή περισσοτέρων ξένων γλωσσών, ή δήλωση για την γλώσσα στην οποία επιθυμούν να εξεταστούν,

ιv) Τις τυχόν επιστημονικές δημοσιεύσεις τους και

v) Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας.

Η συνέντευξη για την επιλογή τους, σε περίπτωση που οι υποψήφιοι θα είναι περισσότεροι από τους εισακτέους, θα γίνει στη διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου.

Ολόκληρη την προκήρυξη μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send