logo-print

Το Twitch.tv κινείται νομικά εναντίον ιστοσελίδων viewbotting

Η δημοφιλέστερη online πλατφόρμα streaming για videogames στον κόσμο έχει αγοραστεί από την Amazon για 987 εκατομμύρια δολάρια

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Το twitch.tv, η μεγαλύτερη online πλατφόρμα streaming για videogames στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα κινηθεί νομικά εναντίον ιστοσελίδων viewbotting.

Ο σκοπός των εν λόγω ιστοσελίδων είναι να αυξάνουν τεχνητά των αριθμό θεατών καθώς και τη δραστηριότητα στα chatrooms των streamers.

Τα bots, μάλιστα, χρησιμοποιούνται όχι μόνο για να «φουσκώνουν» τα νούμερα των θεατών, αλλά και να διογκώνουν εκείνα άλλων streamers, προκαλώντας έτσι αναστολές λογαριασμών.

Εκπρόσωπος του twitch.tv δήλωσε ότι η ιστοσελίδα έχει γνώση του ζητήματος και χρησιμοποιεί ήδη μία σειρά από τεχνικά μέτρα για να ανιχνεύσει και να παύσει δραστηριότητες που σχετίζονται με viewbotting.

Ωστόσο, η εταιρεία φαίνεται πως θα κάνει ένα βήμα παραπέρα, κινούμενη νομικά εναντίον εφτά από τους πιο γνωστούς παρόχους τέτοιων υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι το twitch εξαγοράστηκε πριν 2 περίπου χρόνια από την Amazon για 987 εκατομμύρια δολάρια.

Σχετικά με το twitch:

  • Δέχεται περισσότερους από 100 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα.
  • Ο κάθε επισκέπτης του παρακολουθεί streams κατά μέσο όρο 106 λεπτά τη μέρα.
  • Έχει ξεπεράσει τους 2 εκατομμύρια ταυτόχρονους επισκέπτες.
  • Από την έναρξη λειτουργίας του το 2011 μέχρι το τέλος του 2015 έχει μεταδώσει 241 δισεκατομμύρια λεπτά προγράμματος (περίπου 459.000 χρόνια)
Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ