logo-print

Ο Καναδάς ενέκρινε τη συνταγογράφηση ηρωίνης

Η συνταγογράφηση ηρωίνης θα επιτρέπεται στις περιπτώσεις χρηστών με έντονο εθισμό στην ουσία, οι οποίοι δεν έχουν ανταποκριθεί σε πιο συμβατικές προσεγγίσεις απεξάρτησης

17/09/2016

16/11/2017

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024

Μια νέα προσέγγιση στην καταπολέμηση του εθισμού στην ηρωίνη αποφάσισε να ακολουθήσει η κυβέρνηση του Καναδά, εγκρίνοντας νέους κανονισμούς για τα ναρκωτικά, οι οποίοι επιτρέπουν στους γιατρούς να προχωρούν στη συνταγογράφηση ηρωίνης φαρμακευτικού βαθμού καθαρότητας.

Η συνταγογράφηση ηρωίνης θα επιτρέπεται στις περιπτώσεις χρηστών με έντονο εθισμό στην ουσία, οι οποίοι δεν έχουν ανταποκριθεί σε πιο συμβατικές προσεγγίσεις απεξάρτησης.

Με βάση τους νέους κανονισμούς ένας χρήστης ηρωίνης θα μπορεί πλέον να απευθύνεται στις κλινικές απεξάρτησης προκειμένου να λάβει νόμιμα συνταγογράφηση για ενέσιμη ηρωίνη δωρεάν.

Η κυβέρνηση του Trudeau έχει ήδη ανακοινώσει από τον Απρίλιο τη νομιμοποίηση της πώλησης κάνναβης τον επόμενο χρόνο.

Παράλληλα, παρά τις προθέσεις της προηγούμενης συντηρητικής κυβέρνησης, επέκτεινε για μια τετραετία ένα πρόγραμμα στο Βανκούβερ που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν χρήση παρανόμως ληφθέντων ναρκωτικών ουσιών μέσα στα κέντρα απεξάρτησης, προκειμένου η χρήση ουσιών να γίνεται σε ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον.

Πηγή: washingtonpost.com

Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

H διατάραξη της κυριότητας

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΕΛΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

send