logo-print

Η Ουρουγουάη η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα πωλείται κάνναβη από φαρμακεία για ψυχαγωγική χρήση

Ο νόμος επιτρέπει επίσης την ιδιωτική καλλιέργεια κάνναβης στο σπίτι και τη συμμετοχή σε συνεταιρισμούς που την καλλιεργούν

09/04/2017

16/11/2017

Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024
Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου θα πωλείται νόμιμα κάνναβη στα φαρμακεία για ψυχαγωγικούς σκοπούς θα γίνει από τον Ιούλιο η Ουρουγουάη.

Στα πλαίσια μία πρωτοποριακής πολιτικής, η χώρα της Νοτίου Αμερικής έχει νομιμοποιήσει πλήρως το εμπόριο κάνναβης από το 2013, ωστόσο η διαδικασία εφαρμογής του νόμου εμφάνισε καθυστερήσεις.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για την ιατρική κάνναβη και στην Ελλάδα

Όπως αναφέρει το BBC, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο, οι αγοραστές θα πρέπει να εγγράφονται σε ένα εθνικό μητρώο, το οποίο είπε αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι τις 2 Μαΐου.

Όσοι ενταχθούν στο μητρώο (πρέπει να υπήκοοι ή μόνιμοι κάτοικοι της Ουρουγουάης) θα μπορούν αγοράσουν έως και 40 γραμμάρια ανά μήνα.

Η κάνναβη που θα πωλείται θα προέρχεται από φυτείες που λειτουργούν υπό την επίβλεψη του κράτους, ενώ η τιμή της ορίστηκε στο 1,30 δολάριο ανά γραμμάριο.

Ο νόμος επιτρέπει επίσης στους χρήστες να καλλιεργούν τη δική τους κάνναβη στο σπίτι, ή να συμμετέχουν σε συνεταιρισμούς που θα την καλλιεργούν.

Πολλοί φαρμακοποιοί αμφισβητούν τα οικονομικά οφέλη από την πώληση ενός προϊόντος με ελεγχόμενη τιμή, ενώ ορισμένοι Ουρουγουανοί εμφανίζονται απρόθυμοι να εγγραφούν σε ένα εθνικό μητρώο, καταγγέλλοντας τόσο την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής τους όσο και την ύπαρξη ανωτάτων ορίων στην κατανάλωση.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Juan Andres Roballo, η κυβέρνηση έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με 16 φαρμακεία, ενώ θα υπάρξει εκστρατεία ενημέρωσης για τη δημόσια υγεία προτού ανοίξουν οι εγγραφές για το μητρώο.

Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send