logo-print

Νομοθετική πρωτοβουλία για τα προβλήματα των νέων ιθαγενών Αμερικανών από τον Ομπάμα

Τα δικαιώματα και η ευημερία των ιθαγενών Αμερικανών εξακολουθούν να αποτελούν επίκαιρο ζήτημα στις Ηνωμένες Πολιτείες

21/10/2016

16/11/2017

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την Παρασκευή επικύρωσε ένα νόμο, με τον οποίο συστήνεται ειδική Επιτροπή, επιφορτισμένη με την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι ιθαγενείς Αμερικανοί.

Το νομοσχέδιο, το οποίο εισήχθη από τον Γερουσιαστή Heidi Heitkamp, έχει ως στόχο να διαπιστώσει που κατευθύνονται οι σχετικοί ομοσπονδιακοί πόροι και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν καλύτερα.

Σύμφωνα με το Jurist, η Επιτροπή με τον τίτλο «Alyce Spotted Bear and Walter Soboleff Commission on Native Children» αποτελείται από 11 μέλη και θα εκδώσει την έκθεσή της σε τρία χρόνια.

Τα δικαιώματα και η ευημερία των ιθαγενών Αμερικανών εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικά ζητήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με δικαστικές αποφάσεις που αφορούν σε διαφορές που ανακύπτουν με φυλές ιθαγενών Αμερικανών να διχάζουν την κοινή γνώμη των ΗΠΑ.

Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ