logo-print

Νέος Κανονισμός για υποχρεωτικούς ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ (Τροποποίηση Κώδικα Συνόρων Σένγκεν)

Όλοι οι πολίτες της ΕΕ και οι υπήκοοι τρίτων χωρών που εισέρχονται ή εξέρχονται από την ΕΕ θα ελέγχονται με τη χρήση βάσεων δεδομένων υπό το φόβο των «ξένων μαχητών» του ISIS

13/02/2017

16/11/2017

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

Όλοι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι υπήκοοι τρίτων χωρών που εισέρχονται ή εξέρχονται από την ΕΕ θα ελέγχονται με τη χρήση βάσεων δεδομένων, π.χ. αυτών που αφορούν τα απολεσθέντα και κλαπέντα έγγραφα, σύμφωνα με το σχέδιο κανονισμού που θα ψηφίσει το ΕΚ την Πέμπτη.

Ο νέος κανονισμός, ο οποίος έχει ήδη ανεπισήμως συμφωνηθεί με το Συμβούλιο, θα υποχρεώνει τα κράτη μέλη της ΕΕ να εξακριβώνουν ότι τα εν λόγω πρόσωπα δεν συνιστούν απειλή για τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια.

Ο προτεινόμενος κανονισμός, ο οποίος θα τροποποιήσει τον κώδικα συνόρων του Σένγκεν (SBC), παρουσιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Δεκέμβριο του 2015.

Πρόκειται για ένα μέτρο αντιμετώπισης των τρομοκρατικών απειλών στην Ευρώπη, και καταπολέμησης του φαινομένου των «ξένων μαχητών» που εγκαταλείπουν την ΕΕ για να ενταχθούν σε τρομοκρατικές ομάδες, όπως το ISIS στη Συρία και το Ιράκ.

Περισσότερες πληροφορίες στο europarl.europa.eu

Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
send