logo-print

Αφαιρέθηκε το άγαλμα της θεάς Θέμιδας από το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπαγκλαντές

Η Θεά της Δικαιοσύνης βρέθηκε στο επίκεντρο εντονότατων αντιδράσεων από ισλαμιστές

26/05/2017

16/11/2017

Η προστασία της εμπορικής επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου στο χώρο των διακριτικών γνωρισμάτων, 2024
Εργατικό Ποινικό Δίκαιο

Το άγαλμα της Θέμιδας, της θεάς της Δικαιοσύνης κατά την ελληνική μυθολογία, απομακρύνθηκε από το δικαστικό μέγαρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μπαγκλαντές.

Αιτία της κίνησης αυτής στάθηκαν οι εντονότατες αντιδράσεις ισλαμιστών και οι μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του αγάλματος που παραπέμπει, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, σε ειδωλολατρία.

Η πρωθυπουργός της χώρας, Sheikh Hasina, έκανε δεκτό το αίτημα απομάκρυνσης, ωστόσο αρκετοί πολίτες διαδήλωσαν κατά της απόφασης, ενδεικτικό του κλίματος αντιπαράθεσης που επικρατεί στη χώρα ανάμεσα σε συντηρητικούς ισλαμιστές και φιλελεύθερους.

Το άγαλμα της Θέμιδα είχε ανεγερθεί μόλις πριν από έξι μήνες, με τον δημιουργό του Mrinal Haque, ο οποίος επέβλεπε την απομάκρυνσή του, να δηλώνει πως το άγαλμα έπρεπε να αφαιρεθεί προκειμένου να διατηρηθεί η κοινωνική ειρήνη.

Πηγή: bbc.com

Σχετικοί Τομείς

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send