logo-print

Την ανάκληση του διαγωνισμού του Πρωτοδικείου Αθηνών για τα φωτοαντιγραφικά μηχανήματα ζητά ο ΔΣΑ

Ο διαγωνισμός θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του κόστους των φωτοτυπιών που επιβαρύνει δικηγόρους και διαδίκους

18/08/2017

16/11/2017

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Β. Αλεξανδρής, με αφορμή τη διακήρυξη δημοσίου πλειοδοτικού διαγωνισμού από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), ο οποίος θα λάβει χώρα την 21 Αυγούστου 2017, με αντικείμενο την πενταετή εκμίσθωση των αναφερόμενων 26 χώρων εντός 12 κτηρίων των Δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων, για χρήση τους ως χώρων λειτουργίας φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων, απέστειλε επιστολή προς το ΤΕΘΑ, η οποία κοινοποιήθηκε και στους αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο και Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή.

Με την επιστολή του ο κ. Αλεξανδρής επισημαίνει ότι ο διαγωνισμός αυτός, όπως σχεδιάζεται, αγνοώντας το κόστος των φωτοτυπιών που επιβαρύνει δικηγόρους και διαδίκους, παραγνωρίζει ότι τα Δικαστήρια έχουν συγκεκριμένη, συνταγματικά καθορισμένη, αποστολή και ότι η λειτουργία των φωτοτυπικών μηχανημάτων εξυπηρετεί πρωτίστως τους δικηγόρους και τους διαδίκους, και με την έννοια αυτή συμβάλλει στην καλή λειτουργία του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

"Ο αυθαίρετος καθορισμός της τιμής εκκίνησης στην Διακήρυξη (που φθάνει και τα 5.500 €), καθώς και η αναγωγή του ύψους του προσφερόμενου μισθώματος σε μοναδικό κριτήριο κατακύρωσης, εξωθεί, κατά λογική και οικονομική αναγκαιότητα, το κόστος της φωτοτυπίας σε σημαντική αύξηση", τονίζεται στην επιστολή.

Τα δεδομένα αυτά, καθιστούν αναγκαία την ανάκληση της παρούσας διακήρυξης και την σύνταξη νέας, αφού συνεκτιμηθούν οι ανωτέρω παράγοντες και προηγηθεί διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, υπογραμμίζει ο κ. Αλεξανδρής.

«Εκ προοιμίου θεωρούμε ότι πρέπει να εξεταστούν διαζευκτικώς ή σωρευτικώς:

α) ο καθορισμός ανώτατης τιμής ανά φωτοτυπία, που πρέπει να είναι κατώτερη από τις αντίστοιχες τιμές της αγοράς,

β) είτε να συνεκτιμηθεί κατά την αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών, ως κριτήριο κατακύρωσης (με συντελεστή βαρύτητας, που θα κριθεί εύλογος, π.χ. κατά 40%) η προσφερόμενη τιμή ανά φωτοτυπία», καταλήγει η επιστολή.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο της επιστολής στο dsa.gr

Το δίκαιο ακινήτων στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου-Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 1

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ