logo-print

Διευκρινίσεις για την έκδοση κάρτας ανεργίας σε εγκύους, αστέγους και αιτούντες άσυλο

Εξετάζεται η δυνατότητα και οι προϋποθέσεις εγγραφής προσφύγων και αστέγων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

23/08/2017

16/11/2017

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση

Με έγγραφό του ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού παρέχει διευκρινίσεις αναφορικά με την εγγραφή εγκύων και αιτούντων πολιτικό άσυλο στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, το έγγραφο αναφέρει τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να προσκομιστούν από άτομα που ζητούν εγγραφή την εγγραφή τους στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στα πλαίσια της ισονομίας και για λόγους άρσης τυχόν διακρίσεων, καθίσταται σαφές ότι είναι δυνατή η εγγραφή στο μητρώο ανέργων γυναικών που βρίσκονται σε κατάσταση κυοφορίας-λοχείας.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι ο ενδιαφερόμενος για την εγγραφή του στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ υποχρεούται να επιδεικνύει μία σειρά από δικαιολογητικά, μεταξύ των οποίων λγαριασμός ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου ατην αρμόδια Δ.Ο.Υ. 

Όπως συνάγεται από τα αναφερόμενα στο έγγραφο, έως τώρα δεν προβλέπεται η δυνατότητα εγγραφής στο μητρώο ανέργων, για τους ενδιαφερόμενους που δεν προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ως εκ τούτου οι πρόσφυγες, οι αιτούντες πολιτικό άσυλο και οι άστεγοι δεν δύνανται να εγγραφούν ως άνεργοι στο μητρώο του Οργανισμού.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι λόγω των νέων αναγκών που δημιουργούνται, από τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, από την αυξημένη ροή προσφύγων στη χώρα και από την αύξηση των αστέγων, διερευνάται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας η δυνατότητα και οι προϋποθέσεις εγγραφής τους.

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο του ΟΑΕΔ εδώ.

Πηγή: immigration.gr

 

Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
send