logo-print

Δικαστική απόφαση για την κοινή επιμέλεια τέκνου [ΜΠρΑθ (Ασφ. Μ) 7131/2017]

Βήμα προς την κατεύθυνση της κοινής επιμέλειας και του ίσου χρόνου του παιδιού και με τους δυο γονείς του

24/10/2017

16/11/2017

Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31
Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31

Με μία νέα ενδιαφέρουσα απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών επέβαλε, κατά το στάδιο των ασφαλιστικών μέτρων, την εναλλαγή των γονέων στην επιμέλεια των τέκνων.

Σύμφωνα με την απόφαση 7131/2017, η επιμέλεια των τέκνων θα ασκείται προσωρινώς εναλλακτικά, τους ζυγούς μήνες από τον πατέρα και τους μονούς από τη μητέρα, παρέχοντας δικαίωμα επικοινωνίας στον γονέα που δεν έχει την επιμέλεια κατά τα αντίστοιχα διαστήματα.

Η απόφαση έγινε δεκτή με ικανοποίηση από το Σύλλογο «Συνεπιμέλεια», ο οποίο τη χαρακτήρισε ως «ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της κοινής επιμέλειας και του ίσου χρόνου του παιδιού και με τους δυο γονείς του».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, μια νέα γενιά φωτισμένων δικαστικών λειτουργών αντιστέκεται στις επιταγές του νομολογιακού εθίμου που θέλει "την επιμέλεια στη μητέρα” χρησιμοποιώντας για δικαιολογία το αντιεπιστημονικό δόγμα της βιοκοινωνικής υπεροχής της μητέρας.

Διαβάστε επίσης: Πρόστιμο σε τράπεζα που απέστειλε στοιχεία πελάτη της στην πρώην σύζυγό του (ΣτΕ 150/2017)

«Η λύση που βρίσκεται πια στα χέρια της δικαιοσύνης και των φωτισμένων δικαστικών λειτουργών θα προσανατολήσει τις υποθέσεις ανατροφής παιδιών σε μία φιλική δικαιοσύνη, χωρίς αντιδικία, με δικαστική μεσολάβηση, λιγότερες εντάσεις, περισσότερες συμφωνίες, όπου κερδισμένοι θα είναι όλοι : παιδί, μητέρα, πατέρας, δικαστές και δικηγόροι, η κοινωνία στο σύνολό της», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ολόκληρο το κείμενο της απόφασης θα το βρείτε στο synepimelia.gr

Ανώνυμες Εταιρίες
Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send