logo-print

Προσωρινή ανάθεση άσκησης επιμέλειας ανήλικου τέκνου σε πατέρα [ΜΠρ (Ασφ.Μ.) 4829/2020]

07/10/2020

07/10/2020

Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,

Με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (ασφαλιστικά μέτρα) προχώρησε στην προσωρινή ανάθεση της επιμέλειας τέκνου σε πατέρα.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, το συμφέρον του ανήλικου τέκνου επιβάλλει όπως η επιμέλειά του ανατεθεί αποκλειστικά στον πατέρα, με τον οποίο έχει διαμείνει από τη διακοπή της εγγάμου συμβιώσεως των γονέων του και έχει αναπτύξει ιδιαίτερο ψυχικό δεσμό.

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα της μητέρας για προσωρινή ανάθεση της άσκησης της επιμέλειας του ανήλικου τέκνου σε αυτή και για προσωρινή μηνιαία διατροφή σε χρήμα.

Απόσπασμα απόφασης

Οι διάδικοι δεν μπόρεσαν να συμβιώσουν αρμονικά, λόγω της ψυχολογικής κατάστασης της αιτούσας καθ' ης, με συνέπεια την αποχώρηση του αιτούντος από την συζυγική τους οικία στα ... το έτος 2018 και την εγκατάσταση του στην πατρική οικία του.

Από τη διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης των διαδίκων, το ανήλικο τέκνο των διαδίκων έχει διαμείνει μεγάλα χρονικά διαστήματα στην οικία του αιτούντος.

Το συμφέρον του ως άνω ανηλίκου τέκνου των διαδίκων ενόψει της ηλικίας του και των συνθηκών διαβίωσης του, επιβάλλει όπως η επιμέλειά του ανατεθεί αποκλειστικά στον αιτούντα πατέρα του, με τον οποίο έχει άλλωστε διαμείνει από την διακοπή της εγγάμου συμβιώσεως των γονέων του και έχει αναπτύξει ιδιαίτερο ψυχικό δεσμό, ο οποίος είναι το πλέον κατάλληλο πρόσωπο να το αναθρέψει και να επιμεληθεί των υποθέσεων του.

Περαιτέρω, πιθανολογήθηκε ότι η αιτούσα είναι κυρία ακίνητης περιουσίας και έχει εισοδήματα από την εκμίσθωση ακινήτων.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση στην ΜΠρ (Ασφ.Μ.) 4829/2020 ΤΝΠ Ισοκράτης.

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Προσωπικές Εταιρείες
send