logo-print

Προκήρυξη 2 θέσεων καθηγητών με γνωστικό αντικείμενο Αστικό Δίκαιο στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Στη βαθμίδα του καθηγητή πρώτης βαθμίδας και στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή

22/05/2018

23/05/2018

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
Η ανακοπή του άρθρου 933 ΚΠολΔ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προχώρησε στην προκήρυξη δύο θέσεων καθηγητών στη Νομική Σχολή και συγκεκριμένα στη βαθμίδα του καθηγητή πρώτης βαθμίδας και στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο Αστικό Δίκαιο.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, το γνωστικό αντικείμενο «Αστικό Δίκαιο» περιλαμβάνει τις Γενικές Αρχές, το Ενοχικό Δίκαιο, το Εμπράγματο Δίκαιο, το Οικογενειακό Δίκαιο και το Κληρονομικό Δίκαιο.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητας μαζί με όλα τα αναγκαία για κρίση δικαιολογητικά στο πληροφοριακό σύστημα «ΑΠΕΛΛΑ» στη δίμηνη αποκλειστική προθεσμία, την έναρξη και τη λήξη της οποίας θα ορίσει ο υπεύθυνος του ιδρύματος ύστερα από τη δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την ανάρτησή της στο Πληροφοριακό Σύστημα και η οποία θα αναφέρεται στο έγγραφο της ανακοίνωσης της δημοσίευσης της προκήρυξης αυτής στον Ημερήσιο Τύπο.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι καλούνται να καταχωρίσουν στο πληροφοριακό σύστημα «ΑΠΕΛΛΑ» τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή δ αβατηρίου.

2. Βεβαίωση στρατιωτικής θητείας ή υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 ότι δεσμεύονται ότι θα έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή θα έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές πριν την έκδοση της πρυτανικής πράξης διορισμού τους. Το κώλυμα της μη εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων δεν ισχύει για πολίτες κράτους- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο δεν προβλέπεται όμοιο κώλυμα διορισμού.

3. Αντίγραφο των πτυχίων και των τίτλων σπουδών τους. Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από Α.Ε.Ι. εξωτερικού θα πρέπει να φέρουν τις νόμιμες θεωρήσεις και να συνοδεύονται από επίσημες μεταφράσεις, καθώς και από την απόφαση ισοτιμίας ή αντίγραφο της αίτησης για αναγνώριση της ισοτιμίας, η οποία θα πρέπει να έχει κατατεθεί πριν τη λήψη της σχετικής απόφασης εκλογής.

4. Βιογραφικό σημείωμα.

5. Αναλυτικό υπόμνημα για τα υποβαλλόμενα πρωτότυπα επιστημονικά δημοσιεύματα.

6. Διδακτορική Διατριβή και άλλα επιστημονικά δημοσιεύματα.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ.

Πηγή: law.auth.gr
Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ