logo-print

Προκηρύχθηκαν 3 θέσεις καθηγητών στη Νομική Σχολή Αθηνών

Με γνωστικό αντικείμενο «Αστικό Δίκαιο»

30/08/2016

16/11/2017

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τρεις προκηρύξεις για θέσεις καθηγητών στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο «Αστικό Δίκαιο».

Οι δύο προκηρύξεις αφορούν σε θέση καθηγητή στη βαθμίδα επίκουρου καθηγητή, ενώ μία αφορά σε θέση στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή.

Σύμφωνα με τις προκηρύξεις, στο γνωστικό αντικείμενο του Αστικού Δικαίου περιλαμβάνονται όλα τα ζητήματα που πηγάζουν από τις ρυθμίσεις του Αστικού Κώδικα (Γενικές Αρχές, Ενοχικό Δίκαιο, Εμπράγματο Δίκαιο, Οικογενειακό Δίκαιο, Κληρονομικό Δίκαιο) και συναφών ειδικών νόμων που ρυθμίζουν σχέσεις ιδιωτικού δικαίου, ιδίως συμβατικές και εξωσυμβατικές ενοχές, σχέσεις προσώπων μεταξύ τους, δικαιώματα που απορρέουν από την προσωπικότητα, εμπράγματα δικαιώματα και σχέσεις και την κληρονομική διαδοχή.

Και στις τρεις περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι καλούνται:

Α) να εγγραφούν ως υποψήφιοι και να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα ΑΠΕΛΛΑ (διαδικτυακή διεύθυνση http://apella.minedou.gov.gr):

α) Αίτηση υποψηφιότητας μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από την ημερομηνία του εγγράφου της ανακοίνωσης της δημοσίευσης της προκήρυξης στον ημερήσιο τύπο και όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά. Ως τέτοια νοούνται (ενδεικτικά):

1. Αντίγραφο των πτυχίων και των τίτλων σπουδών τους. Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από Α.Ε.Ι. εξωτερικού θα πρέπει να υποβληθούν και οι σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από τον ΔΟΑΤΑΠ ή αντίγραφο της αίτησης για αναγνώριση της ισοτιμίας.

2. Βιογραφικό σημείωμα.

3. Διδακτορική διατριβή και άλλα επιστημονικά δημοσιεύματα.

4. Αναλυτικό υπόμνημα για τα υποβαλλόμενα πρωτότυπα επιστημονικά δημοσιεύματα.

• Το πιστοποιητικό γέννησης θα αναζητηθεί αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού. Προκειμένου για πολίτες κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποβάλλεται πιστοποιητικό της αρμόδιας αρχής του κράτους την ιθαγένεια του οποίου έχει ο υποψήφιος.

• Το αντίγραφο Ποινικού Μητρώου δικαστικής χρήσης και το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α’ θα αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού.

• Οι γνωματεύσεις (α) παθολόγου ή γενικού ιατρού και (β) ψυχιάτρου, είτε του δημοσίου είτε ιδιωτών, υποβάλλονται από τους υποψηφίους στην υπηρεσία που προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού.

Β) Να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και οι άρρενες υποψήφιοι υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 όπου δεσμεύονται ότι θα έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή θα έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές πριν την έκδοση της πρυτανικής πράξης διορισμού τους. Το κώλυμα της μη εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων δεν ισχύει για πολίτες κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο δεν προβλέπεται όμοιο κώλυμα διορισμού.

Δείτε αναλυτικά τις προκηρύξεις εδώ.

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση