logo-print

Τέλος στις κρατήσεις των εργοδοτών επί των φιλοδωρημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι κανόνες θα απαγορεύουν στους ιδιοκτήτες εστιατορίων να αφαιρούν χρήματα από τα φιλοδωρήματα που λαμβάνει το προσωπικό

06/10/2018

09/10/2018

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Κανόνες που θα απαγορεύουν στους ιδιοκτήτες εστιατορίων να αφαιρούν χρήματα από τα φιλοδωρήματα που λαμβάνουν οι σερβιτόροι και το λοιπό προσωπικό, αναμένεται να εισάγει κυβέρνηση της Theresa May στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απόφαση για τη λήψη μέτρων έρχεται έπειτα από μία σειρά αποκαλύψεων σχετικά με εταιρείες που αφαιρούν χρήματα από το προσωπικό, συνήθως όταν οι πληρωμές γίνονται με κάρτα.

Σύμφωνα με το συνδικάτο Unite, οι αλυσίδες εστιατορίων είχαν επωφεληθεί από την συνεχιζόμενη έλλειψη κανόνων παρά τα φαινόμενα που είχαν παρατηρηθεί, όπως για παράδειγμα όταν γνωστή αλυσίδα εστιατορίων άρχισε να αφαιρεί το 40% των φιολοδωρημάτων σε πληρωμές με από τους σερβιτόρους και τα απέδιδε στο προσωπικό που δούλευε στην κουζίνα αντί υπό τη μορφή αύξησης των αποδοχών του.

Παραμένει ασαφές αν η πρακτική αυτή θα καλύπτεται από την προτεινόμενη απαγόρευση, καθώς τα χρήματα πηγαίνουν στην ουσία από ένα σύνολο προσωπικού σε άλλο.

Σε μία άλλη περίπτωση, αλυσίδα πιτσαρίας επέβαλε κρατήσεις 8% στα φιλοδωρήματα σε πληρωμές με κάρτα, αλλά εγκατέλειψε την πρακτική έπειτα από διαμαρτυρίες.

Παρόμοιες πολιτικές έχουν υιοθετηθεί κατά καιρούς και από άλλες αλυσίδες εστιατορίων, τις οποίες όμως εγκατέλειψαν έπειτα από την αρνητική δημοσιότητα που έλαβαν.

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την προτεινόμενη νομοθεσία που θα απαγορεύει τις κρατήσεις, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα το πράξει σε εύθετο χρόνο.

Πηγή: theguardian.com
Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

send