logo-print

Θέσεις Νομικών με ειδίκευση στο Ελληνικό και το Κυπριακό Δίκαιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Θέσεις Μονίμων Υπαλλήλων στο Δικαστήριο της ΕΕ (Ειδικοί στη νομική έρευνα - Ελληνικό και Κυπριακό δίκαιο)

08/03/2019

26/03/2019

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) διοργανώνει γενικούς διαγωνισμούς, βάσει τίτλων και εξετάσεων, για την κατάρτιση εφεδρικών πινάκων προσλήψεων από τους οποίους το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, ειδικότερα η Διεύθυνση Έρευνας και Τεκμηρίωσης, μπορεί να προσλαμβάνει νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως «διοικητικούς υπαλλήλους» (ομάδα καθηκόντων AD).

Στο πλαίσιο αυτό εξέδωσε προκήρυξη για την πρόσληψη, μεταξύ άλλων, έξι νομικών με ειδίκευση στη νομική έρευνα στο ελληνικό δίκαιο και έξι νομικών με ειδίκευση στη νομική έρευνα στο κυπριακό δίκαιο.

ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

Οι προσληφθέντες νομικοί θα επικουρούν το Δικαστήριο και το Γενικό Δικαστήριο κατά την άσκηση των δικαστικών καθηκόντων τους και θα συμβάλλουν στη διάδοση της νομολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας ηλεκτρονικής εγγραφής, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν ΟΛΟΥΣ τους ακόλουθους γενικούς και ειδικούς όρους:

1) Γενικοί όροι

- Να απολαύουν των πολιτικών τους δικαιωμάτων ως υπήκοοι κράτους μέλους της ΕΕ

- Να έχουν τακτοποιήσει τις στρατολογικές υποχρεώσεις τους σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία περί στρατολογίας

- Να παρέχουν τα εχέγγυα ήθους που απαιτούνται για την άσκηση των σχετικών καθηκόντων

2) Ειδικοί όροι - γλώσσες Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον 2 επίσημες γλώσσες της ΕΕ .

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τη γλώσσα του διαγωνισμού τουλάχιστον σε επίπεδο C1 (εις βάθος γνώση) και τη γαλλική γλώσσα τουλάχιστον σε επίπεδο Β2 (ικανοποιητική γνώση).

Επισημαίνεται ότι τα ελάχιστα απαιτούμενα επίπεδα που αναφέρονται ανωτέρω πρέπει να ισχύουν για κάθε γλωσσική ικανότητα (ομιλία, γραφή, ανάγνωση και προφορική κατανόηση) που ζητείται στο έντυπο της αίτησης. 

Στην παρούσα προκήρυξη διαγωνισμών η αναφορά στις γλώσσες θα γίνεται ως εξής

- Γλώσσα 1: η γλώσσα του επιλεγέντος διαγωνισμού. Γλώσσα που χρησιμοποιείται για τις δοκιμασίες με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών στο κέντρο αξιολόγησης.

-  Γλώσσα 2 ( γαλλική ).

Ειδικοί όροι - τίτλοι σπουδών και επαγγελματική πείρα

EPSO/AD/365/19 - CY Πτυχίο νομικής, αποκτηθέν στην Κύπρο ή σε άλλο κράτος μέλος, με επιτυχείς εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου στην Κύπρο:

Πανεπιστημιακό πτυχίο που να πιστοποιεί πλήρη νομική κατάρτιση, καθώς και απόδειξη επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις που απαιτούνται για την εγγραφή σε δικηγορικό σύλλογο στην Κύπρο

Δεδομένου ότι, μέχρι πολύ πρόσφατα, δεν υπήρχε στην Κύπρο πτυχίο νομικών σπουδών αναγνωρισμένο από το κράτος και ότι, ως εκ τούτου, οι Κύπριοι δικηγόροι που ασχολούνται με το κυπριακό δίκαιο ενδέχεται να έχουν πτυχία Νομικής από άλλα κράτη μέλη τα οποία αναγνωρίζονται στην Κύπρο, π.χ. από το Νομικό Συμβούλιο, και δεδομένου ότι μόνο τα μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου επιτρέπεται να ασκούν τη δικηγορία βάσει της σχετικής κυπριακής νομοθεσίας, η απαίτηση πτυχίου που αφορά αποκλειστικά το κυπριακό δίκαιο θα απέκλειε υποψηφίους που γίνονται δεκτοί για την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος στο κυπριακό δίκαιο στην Κύπρο βάσει διπλώματος που απέκτησαν σε άλλο κράτος μέλος. Ως εκ τούτου, λαμβανομένων υπόψη των ειδικών συνθηκών που ισχύουν για τους δικηγόρους που ασκούν το επάγγελμά τους στο κυπριακό δίκαιο σε σύγκριση με τους δικηγόρους που είναι επιλέξιμοι για τους άλλους διαγωνισμούς τους οποίους καλύπτει η παρούσα προκήρυξη διαγωνισμών, οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για το κυπριακό δίκαιο θα πρέπει να έχουν περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου στην Κύπρο.

EPSO/AD/366/19 - EL Τίτλος σπουδών στο ελληνικό δίκαιο: Πτυχίο νομικής

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της EPSO http://jobs.eu-careers.eu έως τις 9 Απριλίου 2019 στις 12.00 (μεσημέρι), ώρα Κεντρικής Ευρώπης

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη.

Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send