logo-print

Θέση νομικού στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (προκήρυξη)

Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο αναζητά δυναμικούς/-ές νομικούς με πείρα στο ευρωπαϊκό δίκαιο

29/05/2017

16/11/2017

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, το θεσμικό όργανο της ΕΕ υπεύθυνο για τον έλεγχο των οικονομικών της προκήρυξε μία θέση νομικού με πείρα στο ευρωπαϊκό δίκαιο.

Η διαδικασία επιλογής είναι ανοικτή στους υποψηφίους οι οποίοι, κατά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας, πληρούν τις κατωτέρω προϋποθέσεις επιλεξιμότητας:

- Πληρούν τους όρους πρόσληψης, ήτοι

  • να είναι πολίτες κράτους μέλους της ΕΕ,
  • να απολαύουν των πολιτικών δικαιωμάτων τους,
  • να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους βάσει της σχετικής νομοθεσίας,
  • να παρέχουν τα εχέγγυα ήθους που απαιτούνται για την άσκηση των σχετικών καθηκόντων.

- Διαθέτουν

  • επίπεδο σπουδών που αντιστοιχεί σε έναν πλήρη κύκλο πανεπιστημιακών σπουδών, πιστοποιούμενο με πτυχίο νομικής, όταν η κανονική διάρκεια των εν λόγω σπουδών είναι τουλάχιστον τέσσερα έτη, ή
  • επίπεδο σπουδών που αντιστοιχεί σε έναν πλήρη κύκλο πανεπιστημιακών σπουδών, πιστοποιούμενο με πτυχίο νομικής, και συναφή επαγγελματική πείρα τουλάχιστον ενός έτους, όταν η κανονική διάρκεια των σπουδών είναι τουλάχιστον τρία έτη, ή
  • όταν δικαιολογείται από το συμφέρον της υπηρεσίας, συναφή επαγγελματική εκπαίδευση ισοδύναμου επιπέδου.

- Διαθέτουν αποδεδειγμένη οκταετή τουλάχιστον επαγγελματική πείρα ως νομικοί, συμπεριλαμβανομένης εξαετούς τουλάχιστον πείρας άμεσα συνδεόμενης με τη φύση των προς εκτέλεση νομικών καθηκόντων, μετά την απόκτηση του ως άνω πτυχίου· η απαιτούμενη πείρα πρέπει να έχει αποκτηθεί έως την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων υποψηφιότητας.

Διαθέτουν άριστη γνώση μίας επίσημης γλώσσας της ΕΕ (επίπεδο C1 τόσο στην προφορική όσο και στη γραπτή έκφραση) και ικανοποιητική γνώση (επίπεδο τουλάχιστον Β2 τόσο στην προφορική όσο και στη γραπτή έκφραση) τουλάχιστον μίας ακόμη επίσημης γλώσσας της ΕΕ.

Για υπηρεσιακούς λόγους, απαιτείται πολύ καλή γνώση της γαλλικής και της αγγλικής (επίπεδο τουλάχιστον C1 τόσο στην προφορική όσο και στη γραπτή έκφραση), δεδομένου ότι αυτές οι δύο γλώσσες αποτελούν τις γλώσσες εργασίας του Συνεδρίου.

Υποβολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας, υποχρεωτικά στην αγγλική ή τη γαλλική, πρέπει να υποβληθούν αποκλειστικά μέσω του ηλεκτρονικού εντύπου που συνοδεύει την προκήρυξη που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στο θέμα της σχετικής αίτησης υποψηφιότητας πρέπει να αναγράφεται ο αριθμός αναφοράς της παρούσας προκήρυξης. Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται απαραιτήτως από τα εξής έγγραφα:

  • επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος ( μία σελίδα κατ’ ανώτατο όριο ),
  • πρόσφατο βιογραφικό σημείωμα, σύμφωνα με το υπόδειγμα βιογραφικού σημειώματος τύπου «Europass» , με ακριβή αναγραφή των σχετικών ημερομηνιών ( 3 σελίδες κατ’ ανώτατο όριο ) (συμβουλευθείτε τον ιστότοπο: http://europass.cedefop.europa.eu),
  • συμπληρωμένη την υπεύθυνη δήλωση που επισυνάπτεται στην παρούσα προκήρυξη, με ημερομηνία και υπογραφή.

Αιτήσεις υποψηφιότητας που δεν θα τηρούν απαρεγκλίτως τις ανωτέρω υποδείξεις δεν θα ληφθούν υπόψη.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας λήγει στις 16 Ιουνίου 2017 στις 12 το μεσημέρι .

Εφόσον τους ζητηθεί, οι υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που αφορούν τις σπουδές, την επαγγελματική πείρα και τα τρέχοντα καθήκοντά τους.

Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ