logo-print

Δεν στοιχειοθετεί αποζημιωτική ευθύνη του Δημοσίου η παράλειψη νομοθέτησης της Διοίκησης σχετικά με τον καθορισμό Ζώνης Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης (ΔΠΑ 2370/2019)

09/05/2019

15/05/2019

Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

Αγωγή αποζημίωσης – Παράλειψη νομοθέτησης της Διοίκησης σχετικά με τον καθορισμό Ζώνης Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης δεν στοιχειοθετεί αποζημιωτική ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου.

ΔΠΑ 2370/2019, 17ο Τμήμα

Δεν υφίσταται υποχρέωση της Διοίκησης να εκδώσει κανονιστική απόφαση, με την οποία να καθορίζεται η Ζώνη Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης (Ζ.Υ.Σ.), δεδομένου ότι η εξουσιοδοτική διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 3044/2002 δεν καθιερώνει, κατά τρόπο ευθύ και άμεσο, κάποιο δικαίωμα, καθώς καταλείπεται εξ ολοκλήρου στην κανονιστικώς δρώσα Διοίκηση η εξουσία προς καθορισμό Ζ.Υ.Σ., η οποία προϋποθέτει την εκπόνηση ειδικής μελέτης, καθώς και την τήρηση της διαγραφόμενης στο άρθρο 4 του ν. 3044/2002 ειδικής διοικητικής διαδικασίας, ενώ δεν τίθενται συγκεκριμένα και αυστηρά χρονικά όρια για την έκδοση της σχετικής απόφασης.

Η σχετική παράλειψη θεσμοθέτησης εκ μέρους της Διοίκησης σε συνδυασμό με τη μη επίκληση εκ μέρους των εναγόντων του νομικού και οικονομικού βάρους που υφίσταται η ιδιοκτησία τους, δεν άγει στη στοιχειοθέτηση αποζημιωτικής ευθύνης του Ελληνικού Δημοσίου.

Πηγή: adjustice.gr
Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

send