logo-print

Google: Συμβιβασμός ύψους 19 εκατ. δολαρίων για αδικαιολόγητες χρεώσεις μέσω του Play Store

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και η Google έφτασαν σε συμβιβασμό σχετικά με την υπόθεση επιβολής αδικαιολόγητων χρεώσεων εκατομμυρίων δολαρίων σε καταναλωτές που χρησιμοποιούσαν το Google Play Store.

Οι χρεώσεις προέκυψαν από το “κατέβασμα'” και τη χρήση εφαρμογών από ανηλίκους, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν συσκευές με λογισμικό Android.

Σύμφωνα με τους όρους του συμβιβασμού, η Google θα παρέχει πλήρη αποζημίωση στους χρήστες, οι οποίοι χρεώθηκαν αδικαιολόγητα για τις αγορές των παιδιών τους, με το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων να φτάνει τουλάχιστον τα 19 εκατομμύρια δολάρια.

Η Google συμφώνησε επίσης να τροποποιήσει τις πρακτικές των χρεώσεών της, διασφαλίζοντας την ενημέρωση των χρηστών και την άμεσα εκφραζόμενη συναίνεσή τους, πριν προχωρήσει στην επιβολή οποιασδήποτε χρέωσης για αγορές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Οι καταγγελίες κατά της Google για την εν λόγω υπόθεση είχαν ξεκινήσει από το 2011, ενώ ορισμένοι καταναλωτές φαίνεται να υπέστησαν ζημιά εκατοντάδων δολαρίων εξαιτίας των αθέμιτων πρακτικών χρεώσεών της.

Πηγή: telecompaper.com
Η αναιρετική δίκη με άξονα το άρθρο 573 ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 4 - XVIII & 288

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

send