logo-print

Σε ζωντανή μετάδοση και ανοιχτές στο κοινό οι συνεδριάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Μόλις σήμερα, το Ανώτατο Δικαστήριο άκουσε σε ζωντανή μετάδοση τα επιχειρήματα στην υπόθεση σχετικά στις φορολογικές δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ

12/05/2020

13/05/2020

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Μια νέα, δωρεάν και μάλλον ασυνήθιστη υπηρεσία streaming είναι διαθέσιμη εδώ και λίγες ημέρες στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών έλαβε την απόφαση να μεταδώσει για πρώτη φορά στην ιστορία του την προφορική διαδικασία ενώπιόν του "σε ζωντανή σύνδεση" μέσω διαδικτύου.

Η υπηρεσία έκανε την πρεμιέρα της πριν λίγες ημέρες μεταδίδοντας ζωντανά στο πλαίσιο της υπόθεσης, «Patent and Trademark Office v. Booking.com B.V. Oral Argument.».

Ο ήχος μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση στο C-SPAN και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, ενώ η ηχογράφηση είναι διαθέσιμη και στον ιστότοπο του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ φαίνεται να προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα που δημιούργησε ο κορωνοϊός, με τους δικαστές να ακούν τα επιχειρήματα των συνηγόρων μέσω τηλεδιασκέψεων.

Μόλις σήμερα, το Ανώτατο Δικαστήριο άκουσε σε ζωντανή μετάδοση τα επιχειρήματα σε μία εξαιρετικά σημαντική υπόθεση που αφορά στις φορολογικές δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31