logo-print

Σύστημα βιντεοεπιτήρησης με δυνατότητες αναγνώρισης προσώπου στα σχολεία της Ρωσίας

Το σύστημα με την ονομασία "Orwell" θα εγκατασταθεί σε χιλιάδες σχολεία της χωρας

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Όλα τα σχολεία στη Ρωσία θα είναι σύντομα εξοπλισμένα με κάμερες αναγνώρισης προσώπου, προκειμένου να παρακολουθούν τις παρουσίες και τις απουσίες των παιδιών στο σχολείο.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με δημοσιεύματα της ρωσικής εφημερίδας Vedomosti και του Russia Today, το σύστημα έχει ως στόχο τον εντοπισμό των επισκεπτών και την ενίσχυση της ασφάλειας των μαθητών.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών (NCI) της Rostec θα εγκαταστήσει συστήματα βιντεοπαρακολούθησης μέσα στα κτίρια των σχολείων, καθώς και στην περίμετρό τους.

Το σύστημα καταγραφής βίντεο θα συνδεθεί σε μια πλατφόρμα με την ονομασία «Orwell», ένα σύστημα παρακολούθησης με δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου, το οποίο παρέχεται από τη ρωσική εταιρεία NtechLab.

Το πρώτο στάδιο του έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί, σύμφωνα με εκπρόσωπο του NCI, καθώς τα συστήματα έχουν παραδοθεί σε 1.608 εκπαιδευτικά ιδρύματα σε 12 περιοχές.

Σύμφωνα με τον Evgeny Lapshev, εκπρόσωπο της τεχνολογίας της Elvis-Neotec, η οποία συμμετέχει επίσης στο έργο, το σύστημα επιτρέπει την ταυτοποίηση προσώπων σε πραγματικό χρόνο, τα οποία μπορούν να αντιπαραβάλλονται με λίστες παρακολούθησης υπόπτων και να χρησιμοποιούνται για την αποστολή ειδοποιήσεων εάν υπάρξει ταυτοποίηση.

Σύμφωνα με το το RT, μετά τη δημοσίευση του άρθρου της Vedomosti, το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών της Ρωσίας δημοσίευσε μια δήλωση με την οποία αρνείται ότι 43.000 σχολεία θα αποκτήσουν κάμερες με δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου.

Σύμφωνα με τη δήλωση,«οι τεχνικές προδιαγραφές για τον εξοπλισμό που παρέχεται δεν περιλαμβάνουν τη χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου».

Ωστόσο, η NCI παραδέχτηκε ότι έχει ήδη παραδώσει 1.425 συστήματα CCTV με τις δυνατότητες του συστήματος Orwell, καθώς και 26.500 κάμερες, σε σχολεία σε δέκα περιοχές της Ρωσίας.

Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)
send